Simona: Va scriu si eu cateva randuri despre minunea Sfantului Efrem infaptuita in viata mea.

Va scriu si eu cateva randuri despre minunea Sfantului Efrem infaptuita in viata mea.

In anul 2009 urma sa ma incriu la un masterat. Eram foarte nehotarata, dar mai aveam timp 1 saptamana pana la inscriere. Intre timp am mers sa ajut la curatenie acasa la nasa mea. Si din intamplare in noptiera stergand praful zaresc cartea cu viata Sfantul Efrem cel Nou. nu auzim de acest sfant. Am cerut cartea imprumut pentru ca nu m-am mai putut dezlipi de ea. Am citit 3 zile acatistul cu rugamintea ca acest Sfant prea putin cunoscut pana atunci, sa ma ajute sa iau hotararea corecta. Ma rugam lui ca facultatea ce o voi alege pentru a face masteratul sa fie aproape de casa mea, si sa reusesc sa intru la buget.
Dupa 3 zile ma suna Parintele Duhovnic si imi spune de un masterat al unei facultati, si ca e ultima zi de inscriere.

Trebuia depus dosar, proiect si sustinere proba in fata unor profesori ce nu ii cunosteam. De asemenea masteratul era in cu totul alt domeniu decat terminasem eu licenta.
Imi pregatesc dosarul, proiectul si ma uit pe internet sa vad unde e facultatea aceasta(cine stie cat voi face dimineata pana acolo plus ca era o perioada in care eram bolnava). Cautand, aflu ca facultatea era in spatele blocului unde locuiam, dupa ceva cladire si niciodata nu am stiut ca aceea e o facultate, fiind o cladire noua, cu sectii noi.
Ce minune! Ma rugasem Sfantului sa imi gaseasca o facultate aproape de casa, si nu m-am asteptat, culmea sa fie chiar la 2 min de casa mea!

M-am si inscris la concurs, am luat nota maxima, am intrat la buget m-am prezentat impecabil, si nici acum nu stiu cum am reusit sa ma descurc intr-un domeniu complet nou, cu termeni complet noi, si sa iau nota mai mare decat alte persoane perfect pregatite in acel domeniu. Toata lumea se uita la mine „de parca aterizasem de pe undeva”, nu ma stiau colegii, profesorii, dar sustineam lucrarea de parca 3 ani am activat in acea facultate! Am terminat masteratul cu nota cea mai mare, cu o lucrare inedita iar in prezent lucrez chiar in domeniul ce l-am studiat la masterat.