Simona: Pe Sfântul Efrem cel Nou l-am cunoscut numai anul acesta, dar mi-a devenit în scurt timp un Sfânt foarte drag.

Pe Sfântul Efrem cel Nou l-am cunoscut numai anul acesta, dar mi-a devenit în scurt timp un Sfânt foarte drag. Nu știam că este un Sfânt izbăvitor de depresie, pe lângă alte multe minuni pe care le face mereu cu noi păcătoșii. Cea mai recentă minune, pe care a făcut-o cu mine, a fost ajutorul dat la un examen. Toată viața am fost o studentă de nota 10, minim 9, cu masterat terminat și multe examene date pe parcursul acestui timp.

Săptămâna trecută, pentru prima dată în viața mea, am căzut un examen de specialitate. După ce am căzut, am mai învățat încă o săptămână toată materia. Eram sigură că trec cu brio. Înainte de examenul oficial, am mai dat un test de practică și am luat mai puțin ca prima dată. Eram complet bulversată și speriată, neștiind ce să fac, am spus acatistul Sfântuluifântului Efrem și ajutorul a apărut imediat.

Am reușit să găseasc online toate întrebările de la testele de practică și cel oficial cu explicații pentru fiecare ( eu când dădeam testele de practică, nu aveau explicații și habar nu aveam ce greșeam; oricât învățăm nu ajungeam nicăieri fără explicațiile aferente). Trebuia și să plec din țară a doua zi și eram foarte stresata să-l dau in ziua respectivă că sa termin cu el înainte de plecare. Prin mila Sfântului Efrem, al Maicii Domnului, al Sfântului Nectarie și mulți alții căci noi nu știm cine ne ajută și când, am dat examenul și l-am trecut desigur cu brio a doua oară.

Dacă Sfântului Efrem nu m-ar fi ajutat, cu siguranță nu as fi trecut nici a doua oară.