Simona: Am marea bucurie de a face cunoscute minunile pe care le-a facut Sfântul Efrem Cel Nou pentru mine.

Am marea bucurie de a face cunoscute minunile pe care le-a facut Sfântul Efrem Cel Nou pentru mine. De o perioada bună de timp, am avut o depresie cumplita, care se manifesta cu atacuri de panica, crize de plans , frica de a sta singura in casa, anxietate singuratate si lipsa de curaj. De o săptămână citesc acatistul Sfantului Efrem, impreuna cu rugaciunile de la sfarsitul cartii (rugaciune pentru a dobandi curaj, rugaciune pentru a infrange toate fricile, rugaciune pentru luminarea mintii, rugăciune pentru nacazuri si suferinte) si va pot spune ca mare este puterea Sfantului Efrem Cel Nou.

Ii sfatuiesc pe toti cei care sufera de depresie sau atacuri de panica, sa citeasca acatistul Sfantului Efrem Cel Nou si rugaciunile din cartea „Sfântul Efrem, luminatorul celor care invata, sau au de trecut examene, ori incercari. Rugaciuni si minuni.”

Aseara după ce am citit rugaciunile, am intrat pe aceasta pagina si am citit minunile pe care le relateaza oamenii. Una dintre minuni, era relatat despre ajutorul dat cuiva, care doar s-a gandit si Sfantul i-a venit in ajutor. In acea clipa m-am gândit si am vorbit cu Sfântul in gand, ce mult imi doresc sa ajung la Nea Makri, la manastire. Ce bine ar fi sa vina acest gand bun sotului meu. Ce bine ar fi sa vina el cu aceasta propunere. M-am gandit in sinea mea, ca el ar fi mai reticent daca as fi venit eu cu propunerea aceasta , din motive financiare.

A doua zi, minune! Cand vorbeam cu sotul meu, a venit cu propunerea de a merge la Sfântul Efrem, in Grecia.Am început sa plang de emotie si de bucurie. Si daca vreodată m-am indoit de ajutorul Sfântul, recunosc cu bucurie in suflet, de data aceasta, ca tare m-am inselat, si mare este puterea Sfantului Efrem Cel Nou si grabnic este ajutorul Lui atunci cand este spre folosul nostru sufletesc.

Trebuie doar sa ne rugam, sa stim ce cerem si doar daca este spre binele nostru, Sfântul Efrem va veni in ajutorul nostru. Trebuie doar să avem credinta si rabdare. Sfântul Efrem Cel Nou sa vina in ajutorul tuturor celor care i se roaga cu credinta!