Rodica: Voi incerca si eu in cele ce urmeaza sa povestesc despre cit de mult ajutor am primit

Voi incerca si eu in cele ce urmeaza sa povestesc despre cit de mult ajutor am primit din partea Sfantului Efrem si a Sfantului Nectarie si cit de minunat au lucrat in viata mea si a celor apropiati mie. Voi incepe prin a spune ca l-am cunoscut pe sotul meu dupa indelungi rugaciuni catre Sfantul Nectarie, caruia m-am rugat sa ma ajute si pe mine pacatoasa sa gasesc pe cineva potrivit sufletului meu. Rugaciunile mi-au fost ascultate intr-un moment in care nu mai credeam ca asa ceva este posibil, apoi toate s-au aranjat in mod minunat. Impreuna, am ajuns pentru prima data in Eghina, in 2017.
In 2018, pe 9 noiembrie, de ziua Sfantului, si dupa ce am infruntat nenumarate piedici, ne-am mutat intr-o casa noua, pe care am gasit-o tot cu ajutorul Sfantului, iar peste cateva zile s-a nascut primul nostru copil. Imediat dupa nastere, medicii au observat ca micutul are un abces la picior, a fost dus de urgenta in Sectia Neonatala, de teama unei infectii, care s-ar fi putut raspandi in tot corpul. Au fost momente dificile pentru noi, speriati si fara a intelege multe din ceea ce se intimpla, ne-am rugat din nou Sfantului Nectarie, care a fost si de data aceasta linga noi, iar prognozele sumbre ale medicilor nu s-au adeverit.
Acum doi ani, am aflat ca vom deveni din nou parintii unui baietel. De aici incepe lucrarea minunata a Sfantului Efrem cu noi. La una dintre ecografii, medicii au constatat ca bebele are mai multe malformatii cardiace. A fost o veste foarte greu de acceptat si de inteles, Nu exista cuvinte pentru a descrie durerea si teama, deznadejdea care ne-a cuprins atunci. Am decis insa sa ii spunem Sfantului Efrem despre durerea noastra, al carui Acatist il mai citeam uneori si stiam despre nenumaratele minuni pe care le face. L-am rugat si pe Sfantul Luca sa ne ajute.
Cu citeva zile inainte de a se naste copilul nostru, l-am visat pe Sfantul Efrem cum imi taie burta cu un bisturiu si mi-a zis ca bebele trebuie sa poarte numele Efrem. Efrem al nostru s-a nascut pe 30 aprilie, iar pe 5 mai, de ziua Sfatului Efrem, in Martea Luminata, a fost operat pentru a i se corecta una dintre malformatiile cardiace care ii puneau viata in pericol. Operatia a fost una reusita, Efrem s-a recuperat rapid, iar dupa doua saptamini am ajuns, in sfarsit, acasa. I-am promis atunci Sfantului Efrem si Sfantului Nectarie ca vom duce copiii in Grecia, acasa la ei, iar acum cateva zile ne-am intors din aceasta calaorie, una nu lipsita de peripetii, dar care ne-a aratat inca o data cit de minunat lucreaza Sfintii cu noi.
Am ajuns in Grecia intr-o zi de marti, urmind ca miercuri sa mergem la Sfantul Nectarie, in Eghina, iar joi in Nea Makri, la Sfantul Efrem. Vineri aveam zborul spre casa. Miercuri, cind am ajuns in portul Pireu am aflat ca lucratorii de pe feriboturi sunt in greva pentru doua zile, iar pina vineri nu v-a fi nicio legatura cu Eghina. E putin spus ca am fost dezamagiti, am prins vreme foarte urita, copiii mici, frig, plinsete, tantrumuri. Am zis macar sa ajungem la Sfantul Efrem. Am luat un taxi din Atena, care ne-a dus in Nea Makri, manastirea urma sa se deschida la ora 16.00, asa ca am asteptat citeva ore, dar la ora 16.00 poarta nu s-a deschis. Am stat pina la ora 18.00, cind Manastirea s-ar fi inchis oricum, si am plecat inapoi spre Atena, cu lacrimi in ochi.
O zi din calatoria noastra era irosita, si am simtit ca nu ne primeste nici Sfantul Nectarie, nici Sfantul Efrem. Am revenit a doua zi de dimineata si am reusit sa ne inchinam Sfantului Efrem, inca sunt sub impresia acelui moment. Efrem al nostru a fost acasa la Sfantul Efrem. Nu puteam renunta insa la ideea de a ajunge si la Sfantul Nectarie. Asa ca vineri dimineata, cu primul feribot, la 6.30, am plecat din Pireu spre Eghina, in speranta ca Sfantul ne va primi si ne va ajuta sa ne intoarcem la timp, intrucit aveam zborul spre casa la ora 14.00. Si am reusit. Pentru ca am mers atit de dimineata, am ajuns la timp ca sa putem impartasi copiii acasa la Sfantul Nectarie, ceva ce nici nu indrazneam sa speram. Mai sunt multe de povestit, cum, de exemplu, in urma rugaciunilor catre Sfantul Efrem si Sfantul Nectarie, mama a scapat de dureri de cap, care o chinuiau de ani de zile, sau si-a gasit rezolvare la o problema cardiaca, descoperita intimplator si cite si mai cite.
Voi incheia insa aici, pentru a nu va ocupa prea mult din timp. Cei doi copii ai nostri sunt pentru noi dovada ca prin Sfintii sai, Dumnezeu face minuni. Sfantul Nectarie si Sfantul Efrem sunt parte din viata noastra, din familia noastra, ne sunt apropiati, ii simtim apropiati si ii rugam sa ramina alaturi de noi si de toti cei ce le cer ajutorul. Multumim!