R.M. Sfantul Efrem este si a fost pentru mine si familia mea ocrotitor si ajutor intru toate.

Sfantul Efrem este si a fost pentru mine si familia mea ocrotitor si ajutor intru toate. La orice necaz sau spaima vorbesc cu el si ii citesc acatistul, iar ajutorul nu intarzia sa apara. In ultimul timp m-am maniat si am cazut in deznadejde ca o pacatoasa ce sunt. Am avut copilul bolnav care initial mi s-a parut ca nu este ceva grav si tot m-am rugat si am vorbit cu Sfantul Efrem, Sfantul Nectarie sa fie bine, am citit acatistele zi de zi, l-am uns cu ulei sfinti, insa el nu avea o evolutie favorabila si se simtea din ce in ce mai rau..a fost pe un tratament care nu dadea rezultate, apoi doctoral i-au schimbat tratamnetul, iar mie mi s-a parut ca unul din medicamentele pe care trebuia i l-a administrat seara si trebuia sa continui cu el, ca ar fi cam mult si pe perioada cam mare.
In noaptea respectiva am fost asa de agitata cum sa fac si m-am rugat Sfintilor mei dragi ca pana dimineata sa-mi dea un semn daca sa continui sau nu. Dimineata cand trebui sa-i administrez,copilul meu se facuse deodata foarte rosu in obraji, am sunat imediat doctorul si mi-a zis sa opresc respectivul medicament,semn ca Sfintii mi-au raspuns! apoi au urmat cateva zile cand aproape isi revenise si deodata iar parca se simtea rau.
Eu in acest timp m-am rugat continuu, il probabil nedormita si obosita si vazand ca dureaza atat recuperarea si asteptandu-ma sa nu mai aiba problem, m-am maniat si m-am suparat si timp de o sapt, nu am mai vrut deloc sa citesc acatistul Sfantul Efrem si nici sa mai vb cu el asa cum obisnuiam, nu am mai simtit. Ieri dupa amiaza am iesit din dormitor si m-am dus in bucatarie si deodata am auzit o izbitura care nu am inteles de unde a fost, m-am uitat pe hol, crezand ca a intrat cineva din familie si s-a izbit usa, nu era nimeni, am zis ca mi s-a parut, apoi dupa o perioada ma intorc in dormitor si din 3 icoane pe care le aveam aliniate la rand si bine asezate, singura care era cazuta era cea cu Sfantul Efrem, am considearat ca acesta a fost in semn ca trebuie sa incetez cu deznadejdea si supararea si ca trebuie sa citesc din nou acatistul Sfantul Efrem asa cum obisnuiam!
Multumesc Sfinte Efrem si Sfantul Nectarie ca sunt langa mine, chiar de sunt pacatoasa si am cazut in deznadejde. Cu rabdare, cu credinta si rugaciune toate se implinesc!