Paula: Va multumesc pentru rabdarea de a citi.

Cuvintele mele sunt prea nepricepute si prea sarace ca sa pot scrie despre Sfantul Efrem cel Nou si despre Sfantul Nectarie, dar in semn de multumire, o sa incerc. Ii rog sa ma ierte pentru ca nu o fac mai bine si de asemenea pentru ca nu am scris mai devreme. Despre Sfantul Efrem nu auzisem niciodata. Am fost la o manastire in Romania si am cerut un CD cu muzica bisericeasca in ianuarie 2021 cred. L-am ales pe cel cu Acatistul Sfantului Efrem, desi habar nu aveam cine e. Ascultandu-l frecvent in masina am avut deja sentimentul ca acest Sfant ma ajuta fara sa il cunosc. Anul acesta, in urma unor probleme de sanatate ale tatalui meu am aflat mai multe despre Sfantul Efrem si Sfantul Nectarie (am vazut anul acesta in Vinerea Mare filmul despre viata Sfantului Nectarie). Am vrut sa ajung macar la manastirea unuia din ei ca sa iau ulei sfintit. Nu mica mi-a fost mirarea sa aflu ca manastirile lor se afla amandoua langa Atena. Am luat deci bilete spre Atena. Am ajuns prima oara la Manastirea Sfantului Efrem, am fost primiti primiti cu drag de catre Sfant, am simtit valuri de mireasma sfanta.
Ajunsi apoi la Manastirea Sfantului Nectarie, am fost intampinati de aceeasi „caldura” si de un sentiment de liniste si pace, de „acasa”.
Mi-am pierdut telefonul imediat dupa ce am parasit manastirea, dar pana seara Sfantul Nectarie mi l-a adus inapoi (Maica Anastastia, calugarita romanca de la Manastirea Sfantului a ridicat mainile spre cer si mi-a spus : „Aprindeti o lumanare Sfantului! Va va ajuta sa-l gasiti!”). Traversand o straduta la Eghina ( in ziua cand am pierdut telefonul) nu m-am asigurat. O masina caruia efectiv ii aparusem brusc in fata s-a oprit milimetric de mine, cred ca Sfantul Nectarie m-a ajutat din nou. Ajunsi la hotel, televizorul a pornit singur, fara sa atinga nimeni telecomanda. Eu il stingeam, el se aprindea. Asta de vreo 5-6 ori. Am spus atunci instinctiv cu glas tare: ” Eu cred in Sfantul Efrem si Nectarie si nu mi-e frica.” Am apasat apoi pe telecomanda, televizorul s-a stins si nu s-a mai aprins.
La intoarcere, ne-am dat toti cu mir si ulei sfintit de la Sfantul Nectarie si Sfantul Efrem in fiecare zi, am incercat sa citim acatistele si paraclisele Sfintilor si ale Fecioarei Maria, dar nici pe departe atat cat ar fi trebuit si ar trebui in continuare pentru tot ajutorul primit.
Tatal meu trebuia sa faca radioterapie si nu eram hotarati la ce spital.
Tatal meu s-a trezit intr-o noapte gandindu-se ca nu s-a rugat destul. A inceput imediat sa se roage si simtea cum Sfantul Efrem si Sfantul Nectarie ii pun fiecare cate o fasie ca de lumina in forma de cruce pe abdomen si pelvis. Nu ii vedea, dar asa simtea rugandu-se. S-a rugat asa 3-4 ore.
Dimineata spunandu-ne, m-am gandit sa nu fie vreo nalucire.
In seara aceleiasi zile am primit un raspuns care ne-a facut sa luam decizia la ce spital sa mergem.
Peste 3 zile, facand o analiza de rutina inainte de radioterapie am aflat ca tatal meu tocmai facuse un infarct miocardic in urma cu cateva zile, se obstruase o artera de calibru mic. Acest infarct n-a avut nici o consecinta negativa.
Pe timpul radioterapiei nu a avut neplaceri importante, a suportat-o bine.
La o saptamana dupa terminarea radioterapiei a facut o infectie Covid. Starea generala s-a alterat destul de tare cu oboseala si anorexie, dar trecut si peste asta.
Rezultatul analizei de sange dupa radioterapie este bun si sper ca mila Fecioarei Maria, a Sfantului Nectarie, a Sfantului Efrem si a tuturor Sfintilor sa nu ne paraseasca.
Programarea la medic pentru primul control dupa radioterapie a fost exact pe 9 noiembrie, la sarbatorirea Sfantului Nectarie. Nu eu am ales data, asa ne-a fost data.
In luna octombrie am vrut sa cumpar o casa, dar intrasem intr-o incurcatura. Un gand care a aparut parca din senin, iar apoi o alta informatie m-au ajutat sa gasesc calea sa evit o greseala.
Iar saptamanile trecute nu gaseam un card cu care sa pot intra la lucru. Vroiam sa anunt pierderea lui, cand iarasi un gand aparut din senin mi-a spus unde sa caut. Eram sigura ca nu e acolo, dar cand am cautat, exact acolo l-am gasit.
Vreau doar sa spun ca nu sunt demna de tot ajutorul primit si anul acesta, dar si in anii ce au trecut. Dumnezeu cere atat de putin si ofera atat de mult.
As vrea sa le multumesc asa cum ar trebui Sfintei Fecioare Maria, Sfantului Efrem si Sfantului Nectarie, dar ei stiu bine ca nu pot sa le multumesc asa cum ar trebui. Credinta mea e prea mica si nestatornica. Ii rog sa mijloceasca in continuare pentru noi, nu pentru rugaciunile noastre amarate, ci pentru mila si dragostea lor infinite.
Slava lui Dumnezeu si Sfintilor Lui!
Va multumesc pentru rabdarea de a citi.
Paula V.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *