P. : Mulțumesc, Sfinte Efrem, pentru tot!

Mulțumesc, Sfinte Efrem, pentru tot! Prima tangenta cu Sfântul, am avut-o în primul an de facultate, când am primit acatistul sfântului. Cu o seară înainte de ultimul examen, am citit acatistul. Examenul a fost foarte greu, chiar daca era grila. Nu știam aproape nimic din ce era acolo. Eram sigură că va trebui sa vin la restanța. Când a venit nota, luasem 9. Atunci am știut că sfântul acela necunoscut mie, mă ajutase.

De atunci, sfântul, a rămas în viața mea.

La un moment dat, mama a făcut pietre la rinichi. Medicul i- a dat tratament pentru 30 de zile. Eu și fratele meu, am inceput sa citim acatistul sfântului. După 10 zile, pietrele nu mai erau și nu a mai fost necesar să continue tratamentul. Ne-a ajutat în orice împrejurare a vieții, dar mai ales, vreau sa povesteac ajutorul lui din ultimul an.

În octombrie, 2022( ultimul an de facultate), m-am căsătorit. Sfântul ne-a ajutat foarte mult in dificultatile care au apărut în timpul pregătirilor de nuntă.

Soțul meu terminase teologia, iar sfântul l-a ajutat ca in luna martie, sa ia examenul de capacitate preoțească, urmând să așteptăm să primim și noi o parohie. După nuntă, soțul meu s-a mutat cu mine în orașul în care făceam facultatea. Trăiam din bursele pe care le primeam amândoi( eu de la facultate, el de la master), și din ce ne mai dădeau părinții, dar timpul trecea, eu mă apropiam de finalul facultății și ne gândeam că nu avem unde sa ne mutam și din ce să trăim pe mai departe. Astfel, am făcut împreună acatistul sfântului, timp de 40 de zile, rugandu-l sa ne ajute și să ne dea o direcție în viața. Ajutorul nu a întârziat, sfântul rezolvând problema. In 25 mai, soțul meu a fost instalat preot într-o parohie de țară. Apoi Sfântul m-a ajutat sa trec cu bine de examenul de licență, obținând o nota foarte buna. Ieri am avut examenul de titularizare, pe care eram sigură că nu o sa-l iau. Timpul între examenul de licență și cel de titularizare, a fost mai scurt de doua săptămâni, timp in care au intervenit fel de fel de situații, drumuri de făcut, treburi de rezolvat, astfel încât, am reușit să citesc o singura dată cartea cu tematica pentru examen, iar de făcut modele de subiecte acasă, nici vorba. Practic, nici nu stiam cum se abordează subiectul, eram total pe lângă. Înainte de examen, l-am rugat pe sfant sa vina sa dea el examenul și să-mi spună ce sa scriu. Și chiar mi-a spus. Am rezolvat toate subiectele, probabil că nu perfect, dar macar am convingerea că am luat examenul. Există câteva posturi la o distanta foarte mica de satul in care trăim acum eu și soțul și am speranța că sfântul mă va ajuta să intru la unul din ele.

El a rânduit ca luna aceasta sa mergem într-un pelerinaj in Grecia și astfel, putem sa mergem sa-i mulțumim sfântului pentru toate, chiar la el acasă. Slava Domnului pentru toate! Mulțumim, Sfinte Efrem!