Nicoleta: Doresc sa dau și eu mărturie despre ajutorul grabnic pe care l-am primit de la Sfântul Efrem cel Nou.

Hristos a înviat! Doresc sa dau și eu mărturie despre ajutorul grabnic pe care l-am primit de la Sfântul Efrem cel Nou. In urma cu doua luni, în biserica m-am urcat pe un scaun sa deschid o ferestra înaltă. M-am dezechilibrat și am căzut pe spate, probabil m-am proptit puțin si în mâini, din reflex. Slava lui Dumnezeu ca s-a întâmplat în salonul copiilor, unde este mocheta pe jos și nu în interiorul bisericii, unde pardoseala este din piatră! Instantaneu mi-au țâșnit lacrimi, de durere, dar mi le-am șters repede, de rușine, sa nu ma vadă cineva. Nu ma puteam sprijini pe întreaga suprafață a piciorului drept, ci doar pe vârf, dar pe bicicleta pana acasă nu am simțit nimic. Asta s-a întâmplat la ora 12.

O prietena mi-a adus o fasa elastica, să-mi infasor glezna si o crema pt inflamatie, pe care nu am folosit-o deloc. Eram într-o stare de agitatie și îngrijorare, ca nu m-am putut pune în genunchi sa citesc acatistul Sfântului Efrem. M-am așezat în pat, am făcut semnul crucii pe picior cu ulei de la Sfântul Efrem, am înfășurat glezna cu fasa și am pus sa ascult acatistul Sfântului. Pe la ora 5 după amiaza nu îmi puteam folosi mâinile, m-am ajutat de antebrațe sa deschid ușa, sa merg la baie cu mare greutate, sa deschid dopul sticlei de apa, sa ma acopar. Eram disperata. M-am însemnat cu semnul Sfintei Cruci de nenumărate ori pe ambele pulsuri și pe picior din nou cu uleiul Sfântului Efrem, rugându-l Sfinte Efrem, te rog, ajuta-ma, Sfinte Efrem, te rog din suflet, ai grija de mine!

In aceeași seara, la ora 22.00, am putut sa pun tot piciorul jos și am putut din nou sa folosesc mâinile.

Ii mulțumesc Sfântului Efrem in fiecare zi și ii cer iertare ca nu am dat mărturie imediat despre aceasta minune, ci am lăsat sa treacă tot acest timp. Ii mulțumesc ca m-a ajutat sa ajung de ziua lui, la Mănăstirea de la Cristian și ca mi-a îngăduit sa iau și eu o floare de la icoana lui împodobită de credincioși cu crizanteme și trandafiri albi. M-am gândit sa iau și eu o floare, ca amintire, m-am uitat în spate, sa vad daca ma vede cineva și m-am gândit ca nu e frumos, la începutul slujbei sa fac asa ceva. Intorcandu-ma din nou cu fata spre icoana, vad acest boboc de trandafir alb întors cu codita în sus, la marginea de jos a icoanei. Nu era întors înainte. A vrut Sfântul Efrem sa am și eu o floare de la icoana lui. Ii mulțumesc și il rog in fiecare zi sa aibă grija de mine, de toată lumea care îl cheamă în ajutor și de cei necăjiți, singuri și deznădăjduiți care nu îl cunosc încă. Sărut mâna, Sfinte Efrem! Slavă lui Dumnezeu întru toți sfinții Săi!