Nadia: De Înălțarea Domnului am primit vestea că Episcopul mi-a dat binecuvântarea de a primi botezul.

Este inceput de an și azi 03.01.2024, când Biserica Ortodoxa, sărbătorește aflarea moastelor Sfantul Efrem Cel Nou, doresc sa-i aduc slava, cinste și mulțumire, pentru tot ajutorul pe care mi l-a dăruit in tot acest timp al vietii mele, pentru că este unul dintre ocrotitori sufletului meu și al casei mele, pentru că mă iubește, mă binecuvintează și mă accepta așa cum sunt, mă munstra atunci când nu fac bine și mă protejează de toate cele rele! Și tot odată doresc sa-i cer iertare că nu am mărturisit înaintea oamenilor tot ajutorul pe care mi l-a oferit până acum!

Din diferite circumstanțe ale vieții, nu am primit Sfantul botez în copilărie, acum 1an și jumătate de sărbătoarea Sfintele Paști, mă aflam la una dintre surori în vacanță și vorbind despre una, despre altă, unul dintre membrii familiei a deschis subiectul despre Sfantul Taina a Botezului, și ea mi-a spus că nu sunt botezată! Am rămas fără cuvinte, tristă și îngândurată, întrebând : ești sigură că nu sunt botezată? , iar ea mi-a confirmat că nu-și aduce aminte, că nu știe, am întrebat și pe ceilalți membri din familie, daca ei știu că sunt botezată, sa nu, răspunsul lor fiind nul.

Răspunsul lor fiind neclar, confuz, am intrat în panica, am avut stări de anxietate, de disperare, dar nu m-am lăsat batuta , am vorbit cu duhovnicul meu și i-am spus cu ce mă confrunt. În alte dați când aveam starea aceasta mă rugam Sfantul Efrem Cel Nou să mă ajute, să mă liniștesc, iar El de cele mai multe ori a fost cu mine,, m-a ajutat sa trec peste aceea stare. Îmi doream din tot sufletul sa fiu încreștinata la credinta ortodoxa, tocmai de aceea rugat-o pe Maica Domnului, pe Sfantul Efrem, Sfantul Ierarh Nectarie, Sfantul Nicolae, Sfantul Spiridon, Sfantul Dimitrie Basarabov, Sfantul Apostol Iuda Tadeu, Sfantul Cuvioasa Paraschiva și pe toți sfinții, să mă ajute sa primesc botezul. Eu inca din copilărie având doar un singur nume și aceasta nu este nume de sfânt, m-am rugat sfintiilor menționați mai sus că asi dori și eu sa port un nume de sfânt să am protectia Sa.

Trecuse ceva timp până am alergat la toate bisericile, după adeverințele in care atesta că nu sunt botezata, am vorbit cu duhovnicul meu despre toate acestea, i-am dat actele, adeverințele, cererea pentru că dânsul sa le trimită la Arhiepiscopie, și de acolo sa primesc binecuvântarea Episcopului de a primi Sfantul taină a botezului. De Înălțarea Domnului am primit vestea că Episcopul mi-a dat binecuvântarea de a primi botezul.

A fost o bucurie imensa pentru mine, mulțumind divinități și tuturor sfintiilor că mi-au ascultat rugăciunea, iar la 10 zile de la înălțarea Domnului, adică de Pogorârea Duhului Sfânt, am primit vestea voi purta și un nume de sfânt, altă bucurie pentru mine, zburdam in sus de bucurie. Urma sa primesc botezul în perioada postului Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, dar nu a fost sa fie! Am rămas dezamagita și m-am rugat Maicii Domnului să-mi asculte rugăciunea. Mi -am dorit tare mult că botezul sa fie că la carte, așa cum spun și Sfinții Părinți în canonul 50, că cel care se botează, sa fie botezat în treimea scufundare, nu prin turnare sau stropire! După 1 luna și 2 săptămâni, a venit și ziua botezului. Cu ajutorul Maicii Domnului, Sfantul Efrem, Sfantul Nectarie, Sfantul Nicolae, Sfantul Spiridon, Sfantul Cuvioasa Parascheva, Sfantul Apostol Iuda Tadeu, Sfantul Dimitrie și a tuturor sfintiilor, pe data de 1 Octombrie 2023, de ziua Sfantul Acoperământ al Maicii Domnului, am primit Sfantul taină a botezului, iar numele meu de botez este Maria. Dau slava, cinste, mulțumire Maicii Domnului, Sfantul Efrem și tuturor sfintiilor pentru aceasta frumoasa realizare duhovnicească!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *