Monica: Vreau sa mărturisesc și eu minunile pe care Sfântul Efrem le-a făcut pentru mine și familia mea.

Vreau sa mărturisesc și eu minunile pe care Sfântul Efrem le-a făcut pentru mine și familia mea. Sunt studentă în anul 2 la facultate, iar Sfântul Efrem mi-a fost alături încă de acum câțiva ani, când am susținut examenul de bacalaureat. M-a ajutat la fiecare proba, în special la istorie. Nu mi-a plăcut niciodată și nu o puteam înțelege și retine, insa Sfântul Efrem, impreuna cu Sfântul Nectarie, Părintele Ilie, Sfânta Parascheva mi-au fost alături sa pot retine materia și am obținut nota 8,50. După ce am avut admiterea la facultate eram pe lista de Învățământ la Distanta și prin rugaciune, Sfântul Efrem, m-a ajutat sa ajung pe lista de zi, din fata mea retrăgându-se enorm de multe persoane.

Apoi Sfântul a fost alături de familia mea la multe greutăți, fie ele și mici și mari, de la o simpla migrena pana la probleme între mami și tați, probleme cu banii Tot prin rugăciune și cu ajutorul sau sora mea a obținut o medie bună la examenul de admitere. Anul acesta mi a fost alături și în sesiune dar și în cea mai mare încercare din cariera mea de student. Cu ajutorul Sfantul Efrem și cel al Sfântului Nectarie și Sfântului Ioan Gura de Aur am reușit și obțin de doua ori la rand titlul de șef de an în facultatea mea. În ultima perioada ma confrunt cu mici probleme cu prietenul meu, însă sunt sigura ca vom trece cu bine peste cu Sfântul Efrem alături.

Vreau sa specific un lucru la sfârșit. Mami a fost dintotdeauna credinciosa, însă eu nu înțelegeam si mereu luam de derâdere când mama spunea ca îl iubește pe Sfântul Efrem. După ce am trecut și eu prin câteva lucruri și i am cerut ajutorul, am realizat cât de puternica și cât de binefăcător este. De când am primit aceasta „lecție” Sfântul Efrem este mereu în casa noastră la fiecare membru al familiei și ne ajuta pe fiecare. Multumesc!