Mirela: Sfantul Efrem cel Nou e deja un vechi prieten al meu şi al întregii familii, e mereu alături în momentele dificile şi niciodată nu ne lasă la greu.

Sfantul Efrem cel Nou e deja un vechi prieten al meu şi al întregii familii, e mereu alături în momentele dificile şi niciodată nu ne lasă la greu. Cel mai recent a făcut o nouă minune cu mine. De curând am obţinut un post de conducere, cu foarte multe responsabilităţi. Postul meu ar fi fost dorit şi de alte persoane, motiv pentru care simt că îmi pândesc orice greşeală. La sârşitul anului trecut am încheiat un contract de sponsorizare cu o companie care ne-a donat mai multe bunuri şi produse, şi deşi de obicei departamentul de contabilitate se ocupă de asta, de data aceasta mi-a revenit mie această sarcină. Colaborarea trebuia să se finalizeze prin semnarea procesului verbal, însă pentru că la mometul semnării contractului nu ajunseseră toate produsele a fost amânată încheierea procesului verbal de predare-primire. În luna martie a acestui an m-a sunat doamna de la firma care ne-a sponsorizat că vine să semnăm şi procesul verbal, eu trebuind să îl predau apoi împreună cu contractul celor de la contabilitate.

Căutând contractul, pe care îl pusesem bine, am constat cu stupoare că nu îl mai am. L-am cautat în toate documentele din birou de mai multe ori şi chiar şi acasă, gândindu-mă că poate l-am luat din greseală cu alte hârtii. A fost un moment teribil de panică pentru că era un document foarte important. Ştiind că de fiecare dată când nu găsesc un lucru dacă vorbesc cu Sfantul Efrem cel Nou imediat mă ajută, am făcut la fel şi de data asta. Cu toate astea nu am reuşit să îl găsesc. Am vorbit cu doamna care ne-a oferit sponsorizarea şi i-am spus cum stau lucrurile pentru a căuta o rezolvare şi a fost de acord să îl refacem, însă teama mea era de ceea ce ar putea spune şefii mei când vor afla. Apoi au urmat multe săptămâni în care doamna respectivă nu a dat niciun semn, fiind probabil foarte ocupată, timp în care eu mă tot frământam ce voi face când vor afla şefii mei că nu mai am contractul iniţial.

Minunea a venit pe 5 mai, de ziua Sfantului Efrem, când doamna m-a sunat să îmi spună că vine cu contractul refăcut. Deşi a intervenit ceva şi nu a mai venit în ziua respectivă, ci câteva zile mai târziu, faptul că m-a sunat şi a intenţionat să ajungă chiar de ziua Sfântului sunt sigură că nu a fost întâmplător. La semnare contractului şi a procesului verbal şefii mei nu au avut nimic de obiectat, probabil au şi uitat că mai semnaseră încă o dată contractul, însă între timp am avut şi un temei real pentru refacerea lui, faptul că a apărut un produs care nu era menţionat în cel iniţial. Pentru a nu ştiu câta oară Maica Domnului şi Şfinţii mă ajută să ies din dificultăţi.

Pe lângă Sfantul Efrem m-am rugat şi Sfantul Nectarie, Sfantul Nicolae şi Sfantul Ioan Rusul şi probabil şi altor Sfinţi de care acum am uitat, dar cărora le mulţumesc pentru ajutor. Minunat este Dummnezeu întru Sfinţii Săi! Amin!