Mihai: Ma numesc Mihai si incep prin a spune cum l-am cunoscut noi pe Sfantul Mare Mucenic Efrem cel Nou.

Ma numesc Mihai si incep prin a spune cum l-am cunoscut noi pe Sfantul Mare Mucenic Efrem cel Nou. Sotia era insarcinata si avea probleme cu sarcina. La un moment dat doctorul ne-a spus ca sarcina s-a oprit in evolutie si nu mai poate face nimic. Dupa o perioada ne-am intalnit si i-am spus povestea noastra tragica unei cunostiinte si ne-a spus ca daca stia ca sotia este insarcinata ne dadea un acatist sa-l citim si nu sigur ducea sarcina la bun sfarsit. Ne-a dat paraclisul Sfantului Mare Mucenic Efrem cel Nou si ne-am cumparat si noi o carte cu minunile savarsite de Sfantul.

Am inceput sa citim acatistul Sfantului si sa ne rugam ca sotia sa nasca un copil sanatos. Impreuna cu sotia mai aveam o fetita de 6 ani si ea isi dorea mult o surioara sau un fratior si am indemnat-o sa se roage lui Dumezeu, Maicii Domnului si Sfantului Mare Mucenic Efrem cel Nou pentru ca ea este un copil mult mai curat ca noi si Dumnezeu cu Sfintii lui o vor asculta mai repede. In cateva saptamani de cand am inceput sa citim paraclisul Sfantul Mare Mucenic Efrem cel Nou, intr-o dimineata fetita s-a trezit foarte fericita si ne-a zis ca “mami va face un copil in trei luni ca i-a spus ei Sfaantul Mare Mucenic Efrem cel Nou in vis”.

Noi am incercat sa ii spunem ca nu se poate ca in trei luni sa faca mami un copil pentru ca mami nu este inca insarcinata si copilul sta in pantecele mamei 9 luni. Atunci ea suparandu-se pe noi ne-a zis “o sa vedeti voi ca va fi cum mi-a spus mie Sfantul pentru ca Sfintii nu mint niciodata”. Peste trei luni sotia a ramas insarcinata si atunci ne-am adus aminte ca “a face un copil” nu insemna a-l naste ci a-l procreea.

Toata sarcina am citit paraclisul Maicii Domnului si paraclisul Sfantului Mare Mucenic Efrem cel Nou rugandu-ne ca sotia sa duca la termen sarcina si totul sa fie bine. Ne-a adus in cale Dumnezeu cu Sfintii lui o doctorita priceputa si am inceput un tratament pe care l-a urmat toata sarcina. Au fost si ispite (ca poate copilul are probleme grave de sanatate) dar totul a fost bine. Acum avem inca o fetita sanatoasa care ii poarta numele Sfantului Mare Mucenic Efrem cel Nou. Slavit sa fie Dumnezeu cu Sfintii lui!