Marilena: Bucura-te,ca ii rasplatesti pe cei care se ostenesc sa ajunga la sfintele tale moaste

Februarie 2017. O colega de serviciu imi arata pe internet un pelerinaj organizat de o agentie din Bucuresti pentru luna august. Arunc o privire si vad ca e inclusa si inchinarea la moastele Sfantului Efrem cel Nou,pe langa alti mari sfinti: Sfantul Nectarie, Sfantul Spiridon, Sfantul Gherasim, Sfantul Andrei, Sfantul Dimitrie. Ma hotarasc sa merg si eu in pelerinaj, ma inscriu si, peste alte cateva zile ma mai uit inca o data pe itinerariu si observ ca nu se mai merge la Sfantul Efrem cel Nou.

Ma intristez, dar imediat imi vine in minte gandul ca vom ajunge singure (eu si prietenele mele care ma insotesc). Ne-am gandit ca dupa ve ne vom caza in Atena,vom pleca spre Sfantul Efrem cel Nou cu autobuzul. Timpul a trecut, vine vremea sa plecam in pelerinaj. Cand mai aveam doua zile pana sa ajungem in Atena, ghidul ne intreaba daca suntem de acord, contra unei sume modice, sa ajungem la moastele Sfantului Efrem cel Nou. Ne incanta propunerea, acceptam, ajungem la sfantul, traim emotii de nedescris in cuvinte.

Pana sa plec, am citit 40 de zile acatistele sfintilor la ale caror moaste urma sa ma inchin,si cand il citeam pe al Sf.Efrem mereu il rugam sa ne ajute. Asadar, prin mijlocirea lui, ne-am inchinat acum o saptamana la sfintele lui moaste. Iti multumim Sfinte Efrem cel Nou pentru darul nepretuit. „Bucura-te,ca ii rasplatesti pe cei care se ostenesc sa ajunga la sfintele tale moaste;