Mariana: Astazi, cand il praznuim pe Sfantul Mare Mucenic Efrem cel nou…

Astazi, cand il praznuim pe Sfantul Mare Mucenic Efrem cel nou, vin cu o marturie tarzie despre binefacerile pe care le-a facut Sfantul asupra familiei mele. Intr-una din zile pe cand cautam printre carticele mele de rugaciune am fost surprinsa sa gasesc un acatist pe care nu imi amintesc sa il fi cumparat si anume – Acatistului Sfantului Efrem cel Nou. Mult timp m-am gandit de unde si cum a ajuns acest acatist printre celelelalte, insa nu am gasit raspuns. Din cauza lenii am amanat citirea acatistului pana intr-o zi cand am ajuns in nevoie. Eram insarcinata si ne-am apucat cu putin timp inainte de a naste sa renovam apartamentul in care locuim fara a dispune insa de suma necesara de bani.

Eram destul de tristi deoarece se apropia ziua in care trebuia sa platim muncitorii iar noi nu aveam niciun leu. Amintintu-mi de Sfant am citit seara cu nadejde acatistul sau, ajutorul grabnic al acestuia vazandu-se inca de a doua zi cand sotul a primit mai mult de jumatate din suma necesara sub forma de bonus la serviciu, iar diferenta a venit sub forma inapoierii unei datorii vechi, deja uitate de noi. Suntem siguri ca Sfantul ne-a ajutat sa platim si toate datoriile cauzate de cumpararea materialelor necesare in timpul renovarii.

O alta minune a fost savarsita aproape de momentul nasterii. Inca de la inceput am optat pentru nastere naturala si prinzand un pret promotional la o clinica privata am hotarat sa ne indreptam spre acea clinica. Insa, timpul nasterii se apropia, copilul crestea foarte mult, placenta imbatranise, iar medicul la fiecare control ne indemna catre cezariana. Acest fapt creandu-ne alte griji suplimentare deoarece nici de aceasta data nu aveam posibilitatea financiara de a plati diferente de bani pentru operatie.

Din mila Domnului si prin Sfantul Efrem am primit in dar aceasta suma chiar cu cateva ore inainte de a mi se declansa travaliul, dar asa cum prevazuse medicul dupa ore de asteptat a fost nevoie sa intru in operatie, ne putand sa nasc natural.

Ii multumim inca o data Sfantului Efrem pentru ajutorul si mijlocirea in fata lui Dumnezeu si il rugam sa ne ingaduie sa ajungem in sfanta lui casa din Nea Macri. Minunat fie Dumnezeu intru Sfintii Sai. O pacatoasa care nu merita atatea milostiviri din partea Domnului.