Maria: Sfântul Efrem a fost cu noi in vacanță!

Sfântul Efrem a fost cu noi in vacanță!
Trebuia sa plecam în vacanta cu cei mici iar emoțiile mele erau foarte mari, îmi doream sa nu se întâmple nimic cu ei și sa ajungem cu bine. Anul trecut au răcit amândoi foarte tare si am anulat călătoria cu o zi înainte. Ii promisesem baiatului mai mare ca anul asta sigur o sa ajungem. Entuziasmul lui era la cote maxime cu fiecare zi ce trecea și mai bifa o zi în calendar în așteptarea călătoriei mult visate la mare. In schimb eu ma stresam si gândurile ma chinuiau mai ales ca cel mic dădea semne de viroza respiratorie iar cel mare avea dureri de burtica cu câteva zile inainte de plecare.
M-am rugat mult Sfântului Efrem, pe care „l-am cunoscut” în urma cu câteva luni, i-am citit viata și apoi acatistele,în special acatistul Sfantul Efrem, ocrotitorul copiilor. Dar simțeam ca nu „ma aude”, nu vedeam nicio îmbunătățire, iar eu ma gândeam ca o sa anulam din nou călătoria ,iar mie o sa mi se rupă sufletul din nou pentru dezamăgirea băiețelul meu.
Dar Sfântul nu ne-a lăsat și pana la urma a fost totul bine, vacanță a fost una reușită ,totul a decurs uimitor pentru noi.
Am continuat sa ma rog Sfântului pentru copiii mei iar el nu a întârziat sa îmi ofere ajutorul lui. De curând ne-am „ales” cu o enterocolita urata, cel mic vomita într-una, eram pe punctul de a pleca la spital, m-am rugat sa nu ajungem totuși acolo, sa se linișteasca și sa trecem noaptea cu bine. Si asa a fost, episoadele s au rărit și s-a liniștit de tot. Multumesc Sfantului Efrem cel Nou,mulțumesc Fecioarei.