Maria: Poate pare pueril ceea ce urmează să povestesc, având în vedere că alte persoane au probleme.

Poate pare pueril ceea ce urmează să povestesc, având în vedere că alte persoane au probleme cu mult mai grave decât ceea ce am avut eu însă, la rândul meu am fost pusă la o încercare, care, mi-a dat ceva bătăi de cap; dețin un tv destul de performant care, acum câțiva ani costa ceva bani și care, deși nu am băgat de seamă pentru că îl foloseam în alte scopuri, îmi făcea probleme cu subtitrările pe posturile tv. Anul acesta, schimbând firma de cablu tv, am destul de multe programe, interesante de astfel, care necesită o subtitrare de genul.

Aseară, 4 ianuarie 2019, am observat de-abia că niciun post de televiziune nu-mi afișau corect subtitrările în cauză, în sensul că vedeam doar niște linii. 3 ore am pierdut căutând pe internet soluții, până în momentul în care am ajuns la disperare, deznădăjduind (în ultima vreme, problemele se țin lanț de mine). Nu ajunsesem la nicio soluție, renunțând, dar în ultimul moment, pentru că am mai simțit ajutorul lor, m-am rugat la Sfantul Nectarie și Efrem cel Nou să mă scoată din impas (în sensul că să-mi vină o idee, nu sunt genul care să aștepte ,,să mi se pună în traistă”, și nici nu mă așteptam, sinceră să fiu la vreo minune).

Am avut o noapte agitată, m-am trezit dis de dimineață tot cu gândul la acest fapt; era ca și cum aș fi plătit pentru niște servicii pe care, oarecum nu le aveam. Dar surpriză, când am deschis televizorul și am dat pe un program în cauză, repet, fără să am nici cea mai mică speranță, subtitrările îmi funcționau perfect, asta fără să fi acționat eu într-un mod relevant! Pentru prima dată, ceva care n-ar fi avut vreo soluție fără o intervenție fizică, s-a rezolvat de la sine. De asemenea, Sfantul Efrem cel Nou mi-a mai dat un semn, exact a doua zi, după ce, cu o seară înainte l-am rugat să îmi dea un loc de muncă stabil. Iar acum 2 ani, contrar voinței mele, Sfantul Nectarie mi-a dat un loc de muncă într-o localitate, actualul loc de muncă, pentru care acum mă rog să se definitiveze.