Maria: L-am cunoscut pe Sfântul Efrem cănd am fost in pelerinaj in Grecia la Nea Makri unde am simțit că va fi Sfântul meu ocrotitor.

L-am cunoscut pe Sfântul Efrem cănd am fost in pelerinaj in Grecia la Nea Makri unde am simțit că va fi Sfântul meu ocrotitor. După ce am citit viata si minunile Lui am hotărât că va fi mereu in gândul și inima mea. Mereu când l-am chemat ne-a ajutat in toate împrejurările dar vara trecută ne-a uimit și mai mult. Am mers la mare, locuim in Spania si sotul meu a uitat cheia de la mașină în buzunarul de la pantalonii de plajă. Ne-am dat seama când am ieșit din mare si am văzut buzunarul întors și gol că a pierdut-o. Ne-am panicat pentru că eram la 300 km de casă și nu știam ce o să facem, am început să căutăm disperați cheia in mare mai ales că era foarte limpede.

Lumea ne întreba ce căutam și ne ziceau că este ca și cum am căuta acul in carul cu fân. A fost in zadar, asa că ne-am intors la hotel supărați. Între timp ,soțul a sunat acasă și i-a cerut fiului nostru să ne trimită cheia de rezervă prin mesagerie dar dura vreo 3 zile. Atunci m-am rugat și am făcut un acatist la Sfântul Efrem cerându-i să ne ajute să găsim cheia și i-am promis că o să îl pictam in biserica noastră pe care o avem aici in Spania. A doua zi soțul meu a găsit cheia când a intrat în apă și funcționa normal deși era cu baterii și a stat 24 de ore în mare.

Nu ne venea să credem, ni se părea ceva imposibil, dar ne-am dat seama imediat că a fost doar ajutorul Sf Efrem si a Maicii Domnului și că la EL toate sunt cu putință. Ne-am ținut promisiunea și am platit pentru pictarea icoanei care sperăm să o picteze cât mai curând ca să îl avem lângă noi in Sfânta biserică. Mare este Dumnezeu întru Sfinții Lui.