M. : Mulțumesc pentru tot ajutorul primit!

Mulțumesc pentru tot ajutorul primit! Mulțumesc Preasfintei Treimi, Maicii Domnului, Sfântului Înger păzitor, Sfântului Ierarh Nicolae, Sfântului Ierarh Spiridon, Sfântului Cuvios Mucenic Efrem cel Nou, Sfintei Cuvioase Parascheva și Sfântului Mare Mucenic Mina pentru tot ajutorul primit! I-am promis Sfântului Efrem că voi scrie o mărturie despre ajutorul primit la examene și nu numai, de îndată ce ele vor trece, dar această mărturie vine la câtva timp după promisiunea făcută…și îl rog să mă ierte pentru că nu am scris-o exact când am spus!

După două note puțin mai mici decât am sperat la concursul de Titularizare, respectiv la examenul de Definitvat, înainte de care m-am rugat prea puțin sfinților mei dragi, Maicii Domnului și Preasfintei Treimi (dar tot prin mijlocirea lor s-au rânduit lucrurile să îmi găsesc un post și atunci în învățământ), m-am ,,trezit”, știind cât de mult m-au ajutat până în acel moment (desigur, nu doar la examene, ci în multe alte situații și împrejurări).

Înainte de următorul concurs de Titularizare și examen de Definitivat am început să citesc acatistul Sfântului Efrem- luminătorul celor care învață sau au de trecut examene ori încercări, (deși nu chiar zilnic…), Paraclisul Maicii Domnului, Acatiste ale Maicii Domnului, m-am rugat și Sfinților Ierarhi Spiridon și Nicolae, dar și Sfintei Cuvioase Parascheva (am fost și la moaștele ei). Îi rugam din suflet să mă ajute să pot trece și peste aceste încercări, căci mă mai cuprindeau și gânduri de deznădejde. Mă rugam să știu să rezolv subiectele, să fie subiecte la care să îmi amintesc ceea ce am învățat. De obicei mă stresam foarte tare și la începutul examenelor, în ora în care așteptam subiectele, dar m-am rugat să am liniște în minte și în gânduri, îl chemam pe Sfântul Efrem, întocmai cum văzusem într-o carte de mărturii, să vină și să scrie el în locul meu, acolo unde voi întâmpina dificultăți. De asemenea, o rugam același lucru și pe Maica Domnului, dar și pe Sfânta Parascheva, pe Sfinții Ierarhi Nicolae și Spiridon, pe Sfântul Mina și Sfântul Înger păzitor; rosteam în minte rugăciunea „Împărate ceresc”, precum și rugăciunea inimii. Așadar, am căpătat foarte multă liniște în minte prin mijlocirea Maicii Domnului, a Preasfintei Treimi și a sfinților, și parcă nici la un alt examen nu avusesem atâta liniște. Marea parte a subiectelor au fost accesibile și mi-am amintit cele învățate, iar apoi în așteptarea rezultatetelor, mă rugam să li se lumineze și mintea corectorilor, căci unele interpretări pot fi și subiective. Când am primit ambele rezultate nu îmi venea să cred, examenele erau promovate cu bine, iar notele erau cu mult mai mari decât mă așteptam, obținând apoi și postul dorit.

„Minunat este Dumnezeu întru Sfinții Săi.”

Mare ești Doamne și minunate sunt lucrurile Tale și nici un cuvânt nu este îndeajuns spre lauda minunilor Tale.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *