Lucian: Spre Slava lui Dumnezeu si ca drept multumire pentru binefacerile aduse…

Hristos a Inviat! Spre Slava lui Dumnezeu si ca drept multumire pentru binefacerile aduse, doresc sa impartasesc si eu ajutorul adus de Sfantul Efrem cel Nou, mie pacatosului. (Iertati povestirea mai lunga.)

Pe Sfantul Efrem l-am cunoscut mai bine in anul 2013. Aveam 33 ani. Stiam pana atunci doar foarte putin, spre nimic, despre viata si minunile Sfantului. Viata mea a avut apropiere de Dumnezeu inca de mic, fiind nascut intr-o familie credincioasa. Insa valurile tineretii m-au impiedicat de multe ori sa fiu si in voia lui Dumnezeu cu adevarat.

Maica Domnului si Sfantul Efrem cel Nou m-au „oprit” in a alege calea gresita, in acest an 2013.

Eram hotarat sa ma insor. Gasisem o fata frumoasa, moderna si credincioasa (asa credeam eu). Am cerut-o imediat in casatorie, la doar 1 luna de relatie. Eram cu adevarat „vrajit” de ea, insa in sens patimas. Nu realizam ce se intampla cu mine, parca eram oribit. Ea imi spunea ca este ca mine, ca isi doreste aceleasi lucruri ca si mine, adica mantuirea, dar arata opusul. Am incercat sa pastrez curatia trupeasca, dar a fost foarte greu. Timpul trecea si ea devenea tot mai agresiva in a ne castori, pentru a putea trai trupeste, deoarece stia de la mine ca doar dupa nunta vom fi „una”. Nu mai avea rabdare si incepusem si eu chiar sa observ transformari mari in comportamentul ei: gelozie, scandaluri, reprosuri. Nu reuseam insa sa ma detasez de ea, sa inchid relatia.

Era in luna octombrie 2013 (aveam 4 luni de relatie) si ceva minunat s-a intamplat. Sora mea a plecat intr-o vacanta in Grecia, la Paralia Katerini. Ma suna intr-una din acele zile ca a ajuns si in Atena la o amica grecoaica si ca o sa mearga cu ea la Sfantul Efrem din Nea Makri. Nici ea nu stia nimic despre Sfantul Efrem, doar ca mama noastra ii spusese sa ajunga la Sfant daca reuseste. Atunci eu i-am zis sa scrie pe o foaie (in limba greaca) exact ce imi trecea prin minte in acel moment si sa lasa foaia la racla Sfantului: ” Lucian il roaga pe Sfantul Efrem sa faca asa cum crede (Sfantul) ca este mai bine cu aceasta fata, iar daca nu este de mine (fata), ea sa plece (sa se departeze) singura de la mine.” I-am scris cu toata credinta si disperarea din acel moment.

Tot in acelasi timp altceva minunat s-a intamplat. Eram cu fata aceasta la Sfanta Liturghie (duminica) si m-am dus la icoana Maicii Domnului sa ma inchin, sa o rog pe Stapana lumii sa randuiasca cum este mai bine, chiar sa faca cumva ca fata sa „dispara” de langa mine. M-am rugat cateva minute, iar cand ma ridic sa ma uit dupa ea, nu mai era in biserica…disparuse. Am crezut ca visez. Am iesit afara si am gasit-o plangand – nu stia de ce plange si de ce a iesit afara, dar asa simtise in acel moment.

Nu a trecut mult, in maxim 1 saptamana situatia s-a schimbat in totalitate. Fata a rupt legatura cu mine, fara vreun motiv serios. Ulterior a reincercat sa reia relatia, dar era deja prea tarziu. Bucuria mea a fost nespusa, chiar daca a urmat o perioada mai lunga de a cicatriza ranile produse. Atunci m-am convins de puterea Sfantului Efrem cel Nou si il consider unul din cei mai apropiati sfinti ai sufletului meu, alaturi de Sfanta Xenia si Sfantul Ioan Rusul.

Minunat este Dumnezeu intru sfintii Sai!

Nota: Astazi sunt casatorit, avem o fetita si ne bucuram si minunam de cum lucreaza Dumnezeu. Amin”