Larisa: Sfinții își fac mereu simțită prezenta în viata mea

Sfinții își fac mereu simțită prezenta în viata mea, ori de câte ori le cer ajutorul. Sfinții mei dragi sunt Sfântul Nectarie, Sfântul Efrem cel Nou și Sfinții Părinți Ioachim și Ana. Sfintei Fecioare Maria și Lor ma închin în fiecare zi. Datorita lor, am astăzi în viata mea doua minuni, doi băieței, doua comori pentru care Bunul Dumnezeu m-a ales sa fiu mamă. A fost cea mai mare minune îngăduintă de Domnul, în viata mea.
De atunci, nu exista zi în care sa nu le privesc icoanele de pe perete și sa nu ma înclin în semn de mulțumire. Iar ei, ma ajuta tot timpul. Ori de câte ori le cer ajutorul, cumva totul se rezolva, încât, uneori rămân uimita și ma întreb cum a fost posibil sa se rezolve totul atât de repede și de ușor. Ii simt ca pe niște bunici buni și blânzi și uneori ma gândesc ca dacă ar fi lângă mine i-as îmbrățișa asa de tare și nu le-aș mai da drumul.
În urma cu câteva luni, am început sa am dureri în partea stânga a abdomenului. Timp de mai bine de o luna cred ca nu a fost zi în care sa nu ma doară. Nu a existat nici un medicament care sa ma ajute, la nici un tratament durerea aceea nu dispărea. Intr-un final am fost la un medic specialist, care mi-a confirmat ca tratamentul pe care îl fac este corect, mi-a mai recomandat încă un medicament, pe care l-am luat, dar starea mea nu s-a ameliorat. Slabisem, pentru ca evitam sa mai mănânc deoarece durerile se intensificau după masa.
Într-o noapte, când nu adormisem încă, un gând mi-a trecut prin minte : ” Dacă as mai avea puțin ulei de la candela Sfinților…” Când eram însărcinată, primisem de la cumnata mea ulei de la candela Sfinților Nectarie și Efrem cel Nou de la Mănăstirea Radu Vodă din București. Și un alt gând mi-a trecut prin minte : „Dar, as putea sa folosesc ulei de la candela pe care eu o aprind la Icoanele Sfinților, din camera mea…”
Și asa am făcut. M-am ridicat bucuroasa, știind ca găsisem soluția la problema pe care o aveam. Ceva îmi spunea ca nu aveam sa mai am probleme. Și ma mustram, în mintea mea ca nu ma gândisem mai devreme la asta. M-am uns cu ulei în zona care ma durea, doar atunci, pt ca nu a mai fost cazul. Am adormit si când m-am trezit, nu mai aveam nici un fel de durere. Am așteptat sa reapărea, dar cumva știam ca nu va mai apărea. Au trecut de atunci 2 luni. Eu am revenit la greutatea inițială, nu am mai luat nici un medicament, pentru ca nu am mai simțit durerea aceea niciodată.
La fel am procedat și când băiețelul meu cel mic avea dureri și rosu în gat. I-am făcut tratament, dar într-o noapte, când vedeam ca doarme neliniștit pt ca i se înfunda nasucul și începea sa tușească în somn, gândul mi-a zburat la uleiul din candela. Și l-am uns cu ulei în zona gatului, gândindu-mă : ce surpriza voi avea dimineața când copilul meu va fi bine…” Și ce surpriza am avut… , când copilul meu s-a trezit și mi-a spus ca nu îl mai doare nimic. Nu ai cum sa nu simți lacrimi în ochi, nu ai cum sa nu le multumesti în fiecare zi și nu ai cum sa nu-ți dorești să-i îmbrățișezi tare și sa le săruți mâinile, ca unor bunici dragi pe care nu i-ai văzut de mult.