Iuli: În primul rând, doresc să îi cer iertare bunului și minunatului Sfânt Efrem cel Nou..

În primul rând, doresc să îi cer iertare bunului și minunatului Sfânt Efrem cel Nou, deoarece nu știu din ce cauză, acum aproape 2 săptămâni, când am mărturisit despre grabnic ajutorul său, nu s-a trimis ceea ce scrisesem și nu s-a postat. La începutul postului Sfintei Învieri a Domnului, am simtit sa citesc acatistul Sfântului Efrem pentru 40 de zile. În aceasta perioada a postului, stând in pat, am simtit o gâlmă la sânul la care nu am probleme, spun asta, deoarece la celălalt sân am un nodul descoperit anul trecut, pe care îl monitorizez in fiecare an. Atât m-am supărat, am plâns mult, rugându-mă Sfantului Efrem, ca de fiecare data când am orice fel de problema, sa ma ajute și de aceasta data sa fie bine și sa nu existe motive de îngrijorare. Am sunat la clinica pentru programare, la începutul lunii Aprilie, iar primul loc liber la doamna doctor era pe 20 ale lunii. In tot acest timp, pana la ecografia mamară, l-am rugat pe Sfântul meu cu inima de mama sa îmi ajute, sa nu am ceva grav, sa îmi fie alături ca de fiecare data. Au trecut atât de greu zilele, eu fiind pe zi ce trecea tot mai speriata și mai deznădăjduită. A venit și ziua de 20 Aprilie, dimineața înainte sa plec la doctor, am citit acatistul Sfantului mei preaiubit, și l-am rugat sa vină cu mine, sau sa fie deja in cabinet, sa mă aștepte. I-am zis:” Sfinte al meu Efrem, dă-mi mâna ta cea sfânta și hai sa mergem impreuna.”
Așa a și fost,bunul meu “ prieten” a mers cu mine și m-a ajutat sa nu fie nimic din ceea ce gândeam eu, sânul era chiar fără nici o gâlma sau problema. Și celălalt sân era ca și la ultimul control. Nu va pot descrie in cuvinte, bucuria, ce am avut-o când Doamna doctor spus ca sunt bine și ca ne vedem la controlul anual. Nu știam cum sa ies mai repede din cabinetul medical, sa plec la mănăstirea Radu Vodă, sa îi mulțumesc “ comorii din viața mea” , (sfantului meu bun și blând.)
Am mărturisit de mai multe ori, grabnicul ajutor, al Sfantului Efrem, dăruit mie unei păcătoase, care știu ca nu merit, atâtea minuni și binecuvântări in viața mea, deoarece sunt o păcătoasa și nu fac întocmai voia Tatălui ceresc. Sunt și alte minuni, tot in aceasta perioada, binecuvântata a postului, pe care Sfântul Efrem le-a săvârșit in viața mea: a ajutat-o pe mama, ea având câteva problemuțe de la operația pe care a avut-o in 2014 (anul in care l-am cunoscut pe Sfântul mare Mucenic Efrem cel nou, in aceea perioada a operației mamei.) a ajutat-o și a fost cu ea pe 28 Aprilie in săptămâna sfintelor Patimi ale Domnului nostru Iisus Hristos, sa aiba rezultate bune la ecografia abdominala.
Cât timp mama era in cabinetul doctorului, eu am stat in genunchii, plângând și rugându-ma bunului mei Sfânt ocrotitor Efrem, sa o mai ajute și de aceasta data și pe mama. In aceea zi, totul, i-a mers bine mamei, de la plecarea de acasă, pana la intoarcere.
I-am mulțumit și eu și mama bunului nostru sfânt și i-am promis ca voi merge anul acesta acasă la el in Nea Makri sa ii aduc mii de mulțumiri și ca voi mărturisi aceste minuni dăruite mie. Mâine este prăznuită ziua Sfantului Efrem iar pentru mine, este o zi de mare sărbătoare, o zi de rugaciune și de mulțumire bunului sfânt.
Slava lui Dumnezeu pentru toate și pentru multimea de sfinți dăruită noua. Mulțumesc din suflet și Maicii Domnului, pentru rugăciunile care le ridica Fiului ei Preaiubit, Mântuitorul nostru Iisus Hristos