Iuli: Încep a mărturisi când și cum l-am cunoscut pe Sfântul Efrem cel Nou in viața mea.

Încep a mărturisi când și cum l-am cunoscut pe Sfântul Efrem cel Nou in viața mea. In toamna anului 2014, mai exact pe 15 Septembrie am primit un telefon de la mama, spunându-mi ca trebuie sa se opereze de urgentă, deoarece in urma unor dureri, pe care le avea de ceva timp, a descoperit la ecograf ca are un chist pe ovar de 10 cm, spunându-i doctorul ca exista riscul sa se spargă dacă nu se va opera cât mai curând posibil.

Mama in acel timp locuia in alta țara și trebuia sa vina in România pentru operație. Dupa doua zile a venit in țara și de atunci am început sa căutam soluții și doctori buni care sa ne ajute in aceasta problema a mamei. Am mers la diferiți medici ginecologi din București și fiecare avea o părere mai buna sau mai rea. Nu știam după cine sa ne luam și cum sa facem sa fie bine. Cunoșteam un medic bun din RM Vâlcea și am dorit sa ii cerem și lui părerea.

Ne-a programat la începutul lunii Octombrie, țin minte ca era o zi urâta de toamna cu ploaie și frig. Am plecat impreuna cu mama din București la Ramnicu Vâlcea și am ajuns mai devreme decât ora la care era programată mama. Eram foarte deznădăjduite și nu știam ce sa mai facem, așa ca am hotărât sa mergem la catedrala din Vâlcea sa cumpărăm Biblia (acesta a fost gândul nostru). Ajunse acolo am cerut doamnei de la magazinul bisericesc vechiul testament, dar doamna a zis ca nu îl are și a întins spre noi o Cărticica pe coperta căreia era Sfântul Efrem cel Nou cu viața, acatistele și paraclisul Sfantului.

Eu m-am uitat la doamna respectiva și i-am zis: ”Cine mai este și acest Sfânt, pentru ca nu am auzit niciodată de el”? Apoi doamna aceea ne-a zis:” luați aceasta Cărticica și veți vedea ce putere mare are acest Sfânt și cât de grabnic ajutător va va fi. Am luat Cărticica, ne-am închinat sfintelor icoane, am pus un acatist și am plecat spre cabinetul doctorului. Doctorul acela ne-a recomandat ca trebuie sa facă operația cât de repede se poate pentru ca exista riscul sa fie ceva mai grav. Am plecat destul de supărate de la cabinetul doctorului care nu a vrut sa ne i-a niciun ban văzând cât de gravă era problema.

In următoarele zile am găsit un super medic in București care a programat o pe mama pentru operația respectiva. Pana la internare, mama citise despre viața Sfântului Efrem și îmi povestea și mie prin câte chinuri a trecut acest minunat Sfânt pentru credință in Domnul Iisus Hristos. A venit și ziua operației pe 15 Octombrie. In seara dinaintea operației, l-am rugat cred ca pentru prima data in genunchi și plângând pe Sfântul Efrem sa o ajute pe mama sa iasă cu bine din operație și sa fie acolo in sala cu ea. Nu știam sa ma rog, am zis doar câteva cuvinte și am continuat sa plâng in genunchi răpusă de deznădejde și de teama.

Totul a decurs cum nu ma așteptăm de bine prin mijlocirea Sfântului Efrem. A fost pentru prima data când am văzut ca pe mine o păcătoasa, un mare Sfânt mi-a dăruit atât de repede ajutor. Multe ar fi de scris despre cât de mult ne-a ajutat Sfântul in aceea perioada și cât de aproape l-am simtit lângă mine. A urmat și rezultatul biopsiei pe care l-am așteptat cu mari emoții, și tot prin mijlocirea Sfântului, rezultatul cum nu se putea mai bun.

De atunci și pana in prezent Sfântul nu ne-a părăsit niciodată și ma rog la el in orice problema as avea și întotdeauna îmi răspunde mie pacatoasei. Am mai mărturisit de câte ori m-a ajutat Sfântul și mărturisesc și acum așa cum i-am promis Sfântului dacă ma va ajuta și azi tot cu mama.

Mulțumesc Sfinte al meu iubit și ocrotitorul nostru pentru ca ai fost și azi alături de mama și ai ajutat o sa aibă rezultate bune la investigația medicală pe care a făcut-o, deoarece avea de mult dureri abdominale și îmi era teama sa nu fie ceva grav.

Astăzi s-au făcut 40 de zile de când ii citesc acatistul și eram încrezătoare ca Sfântul nu ma va lasă nici de data asta. Cuvintele sunt prea putine sa ii pot mulțumi dragului meu Sfânt pentru tot ajutorul dăruit in toți acești ani minunați de când a intrat in viața noastră. Mulțumesc Domnului Iisus Hristos pentru multimea de Sfinți pe care ne-a dăruit o de când îl cunoaștem pe Sfantul Efrem. Mulțumesc Sfantului Ierarh Nectarie, Sfantului Spiridon, Sfantului Mina, Sfantului Constantin Brâncoveanu, Sfintei Cuvioase Marta, Sfantului Anton, Sfintei Cuvioase Parascheva și tuturor puterilor cerești pentru rugăciunile făcute pentru noi păcătoșii!