I: Iti multumesc din tot sufletul meu dragul si prietenul meu iubit Sfinte Efrem.

Hristos A Înviat! Iti multumesc din tot sufletul meu dragul si prietenul meu iubit Sfinte Efrem. De cand ai apărut in viata mea si m-ai ales si pe mine păcătoasa a te cunoaște pe tine, m-ai binecuvântat cu nenumărate daruri minunate si mi-ai facut trepte către Bunul Dumnezeu. Iti multumesc in primul rând pentru ca m-ai ajutat sa ajung a patra oară la tine in Nea Makri, chiar in săptămâna patimilor Domnului a acestui an. Iti multumesc Sfinte Mare Mucenic Efrem pentru multimea de tămăduiri pe care mi-ai dăruit-o in acești trei ani si jumătate de cand ai apărut in viata mea, ca si un prieten de suflet, o comoara cum imi place mie sa iti spun, vindecând-o pe mama si ajutându-ne sa trecem cum nu ne așteptam de bine peste aceea perioada destul de grea.

De cate ori am avut vre-o problema de sanatate si m-am rugat la tine cu lacrimi si credință, cerându-ti din tot sufletul ajutorul nu ai rămas nemișcat si fiecare lacrima nu ai trecut-o cu vederea. M-ai ajutat Sfântul meu prea bun si grabnic ajutător sa imi tămăduiești unghia de la mana intr-un timp atât de scurt, ungandu-ma cu sfânt ulei de la casa ta. Nu am cuvinte de mulțumire mulțumire pentru numeroasele minuni dăruite mie si mamei mele. Ne-ai ajutat sa ne iasă rezultate bune la analize, ne-ai păzit de primejdii din cauza anumitor afecțiuni si in fiecare zi esti alături de noi si ne păzești de tot răul si de tot necazul. Ti-am promis ca voi mărturisi mai demult chiar de cand m-ai vindecat la problema mea de la unghie dar nu am facut-o atunci si te rog sa ma ierți. Iti multumesc ca si astăzi in sfânta zi a prăznuirii tale am putut sa vin la sfintele tale moaște aduse din Grecia.

Te iubesc sfântul meu ocrotitor Efrem si iti multumesc ca m-ai ales si pe mine păcătoasa a te cunoaște pe tine și mai mult decât atât ca m-ai ajutat sa ajung de atâtea ori la casa ta din Grecia, un loc binecuvântat si încărcat cu atât de multă credință. Te rog sa ne fi încontinuu alături de noi sfântul meu cu inima de mama