Irina: Te iubesc Sfinte Efrem, din tot sufletul meu.

Nemărginită recunoștința si mulțumire aduc Sfântului Mare Mucenic Efrem cel Nou care ne-a binecuvântat cu multă dragoste in ultimii 7 ani si nu inceteaza sa o faca atunci cand ii cerem ajutorul. Am început sa-i citesc acatistul cu mult drag si cu multa credinta ca imi va asculta rugaciunea asa cum o face intotdeauna. Efrem la 2 ani si 6 luni nu rostea decât câteva cuvinte. Începusem să mă îngrijorez pentru ca in jurul meu auzisem copii mult mai mici care vorbeau binisor.

El fiind născut prematur, inițial m-am gândit că este o intarziere justificată si totusi, neliniștea exista. După doar câteva zile începuse să rostească cuvinte noi. În fiecare zi ne bucuram de fiecare nou cuvant. Soțul meu era foarte mirat de cat de bine începeam să ne înțelegem cu el si de faptul că deja formula mici propozitii. După aproximativ două săptămâni i-am spus motivul schimbării si am avut nădejde ca pana la finele celor 40 de zile va vorbi, asa cum s-a si intamplat de altfel.

Ne-a venit în ajutor si Maica Domnului. A randuit bunul Dumnezeu sa incep sa-i citesc un acatist in aproape aceeasi perioada. Ne-a ocrotit si m-a mângâiat ori de câte ori am chemat-o. Slava lui Dumnezeu, Mântuitorului sufletelor noastre si Maicii Sale Preacurate si tuturor sfinților Lui. Te iubesc Sfinte Efrem, din tot sufletul meu. Iti multumesc pentru toata dragostea, chiar daca nu suntem vrednici de ea.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *