Irina: Sfântul Efrem este ocrotitorul familiei mele din 2013

Sfântul Efrem este ocrotitorul familiei mele din 2013. Sunt multe minuni cu care Sfântul Efrem ne-a binecuvântat. Prima minune a fost in timpul unei operații cu anestezie locala in timpul căreia am avut o mare durere de cap. Era cumplit de greu de suportat. Am spus toate rugăciunile pe care le stiam dar durerea era atât de mare ca nu m-am mai putut concentra. Intr-un final, m-am rugat din tot sufletul cu cuvintele mele sa-mi ajute sa-mi ia durerea. Nu au trecut doua minute ca durerea dispăruse aproape in totalitate. Am stiut ca este acolo si are grija de mine.

Am zâmbit și i-am mulțumit. După operație, când încă eram sub efectul anestezie eram plină de viață și sunam familia si prietenii sa le spun ca sunt bine. O infirmieră, destul de înaintată in varsta mi-a spus: ” Sunt de atâția ani aici si am observat pacientele după operații complicate ca si a ta dar nu am văzut niciodată o recuperare atât de rapida. Esti rosie in obraji, nu palidă ca alte paciente!” Era socata, eu in schimb ma simteam doar binecuvântată. Stiam de ce.

Sfântul Efrem ma ocrotea. În urma acelei intervenții am descoperit in urma biopsiei ca fusese un inceput de cancer, care a fost eliminat in totalitate. Dar, cea mai mare minune este copilașul nostru de un an si opt luni, cu numele Efrem. Cum altfel sa-l fi chemat. Din punct de vedere medical nici nu trebuia sa existe. În urma intervenției nu mai aveam cum sa raman însărcinată și nicidecum sa si păstrez sarcina. Doamna doctor care a făcut intervenția si a supravegheat sarcina nu-și explica nici acum minunea. După ce am născut i-am spus cine ne-a ocrotit. Minuni sunt multe si din timpul sarcinii si mai ales cum s-a născut.

Am luptat pentru fiecare zi sa ramana in burtica sa creasca mare. Ne-a dăruit bunul Dumnezeu un duhovnic care ne-a fost alături in toata aceasta perioada. S-a născut prematur la doar 34 de saptamani, fără să respire singur. Dar minune, în doar 9 zile il aveam la salon. A recuperat intr-un mod rapid. Citeam acatistul zilnic înainte sa- l vad. Aveam doar 30 minute pe zi. Multe încercări, dar la toate, El, Sfântul Efrem a fost acolo. Impreuna cu Sfântul Nectarie de la Eghina si Maicuta Domnului. Sunt grabnic ajutatori. Cu adevarat Sfinții lucrează împreună. Maica Domnului m-a ajutat in sarcina sa nu se faca o intervenție care i-ar fi pus viață în pericol. Le-a aranjat Ea pe toate. Părea singura soluție sa tin sarcina si totusi am reusit fara. Este cutremurător cat de mare poate fi ajutorul.

Voi mai menționa doar ca de multe ori Sfântul Efrem mi-a adus soțul acasa când am avut certuri. Acum datorita micului Efrem căsnicia noastra e mai stabilă ca niciodata. O altă minune este când însărcinată fiind, cu curățenia in casa pentru venirea celui mic si mutatul lucrurilor nu găseam icoana cu Sfantul Efrem. Prima mea icoana la care tineam atat de mult. Cum trebuia sa stau doar in pat, nu aveam mult timp la dispozitie. În câteva minute aveam dureri groaznice si viata micutului era in pericol. M-am rugat la Sfântul Efrem sa o gasesc repede. Când m-am ridicat, în primul loc unde am cautat-o am gasit-o. Mare esti Sfinte Mare Mucenic Efrem. Iti sunt veșnic recunoscătoare pentru rugăciunile tale la Mântuitorul sufletelor noastre. Doamne ajuta! Sfantul Efrem sa va ocroteasca

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *