Ionela: Sfantul Efrem a intrat in viata noastra intr-un moment greu…

Sfantul Efrem a intrat in viata noastra intr-un moment greu, cand sotul meu s-a imbolnavit si noi eram un pic rataciti duhovniceste, in sensul ca uitasem de Dumnezeu si ne gandeam doar la lucrurile materiale. Datorita incercarii prin care am trecut am incercat sa-l descoperim din nou pe Dumnezeu si am mers la un preot care ne-a dat mai multe acatiste sa citim, printre care si Acatistul Sfantului Efrem cel Nou. In aceea perioada eram destul de agitati deoarece trebuia sa ne si casatorim si a coincis si cu perioada in care sotul meu s-a imbolnavit si nu o data , ci in decurs de 3 luni a trecut prin doua operatii si urma si a treia daca Bunul Dumnezeu nu ne indrepta pasii spre medicul potrivit.
Noi ne-am dorit foarte mult sa ajungem la nunta, dar tot aveam impresia ca ceva ne impiedica, dar o data cu venirea nunții lucrurile au început să intre pe făgașul normal. Dupa nunta ne-am dus la preotul care ne-a îndrumat spre calea cea bună sa ii multumim pentru ajutorul primit: sotul meu facea progrese mari spre vindecare si noi am reusit sa ne cumpărăm o locuinta cu banii de la nunta si cu ce mai aveam noi.
Timpul a trecut si in acest timp mai citeam cate un acatist pe zi si in 2017 o părticică din moaștele Sfantului Efrem cel Nou au ajuns si la Biserica unde mergeam. Desi noi auzisem decand sotul meu era bolnav nu eram foarte atașați de el, dar in acel moment ceva s-a produs: o atasare din ce in ce mare, simteam ca ceva s-a schimbat si am inceput sa cumpărăm carti despre Sfantul Efrem cel Nou pe care le-am citit: minuni, acatiste, paraclise.
Fiecare istorioară ne emoționa si asa am ajuns sa ii cerem ajutor tot timpul. In familia noastră Sfantul Efrem cel Nou ne-a ajutat de foarte multe, sper sa ma ierte daca am mai uitat vreuna din minunile lui si o sa incep mai jos sa le povestesc:
1. El este Sfantul nostru bun, in cinstea lui am comandat o icoana pictată superbă, si acolo am avut peripeții pentru ca nu găseam un model pe placul nostru si pana la urma a iesit o icoana minunata, parca pe zi ce trece e mai frumoasa.
2. Sotul meu isi comandase niste echipamente din Germania pentru serviciu si avea neapărată nevoie de ele, dar in momentul respectiv nu mai erau pe stoc si de ziua Crucii au intrat in stoc limitat, le-am comandat rapid si am fost anuntati ca banda e blocată si o sa le primim mult mai tarziu. Noi eram foarte supărați ca el avea nevoie neaparat de ele si sotul meu s-a gandit la Sfantul Efrem cel Nou: ce va face, dar asa parca se gândea ca nu e chiar important asta, sunt lucruri mult grave cum sa ceara ajutor pentru un lucru material si nici intr-o si saptamana minunea s-a produs: au ajuns echipamentele in cel mai scurt timp.
3. Baietelul nostru intr-o noapte plangea de nu se mai oprea, tipa, l-am dat cu aghiazma si sotul meu a inceput sa citeasca acatistul sfântului cu cel mic in brate plangand si exact cand acatistul s-a terminat cel mic s-a linistit si a adormit în brațele sotului si nu a mai avut nimic.
4. In 2018 i-am promis Sfântului ca vom merge la el pt a-l multumi. Tot am evitat pt ca nu puteam lua copilul in pelerinaj si ne era frica sa il lasam sigur si am decis sa mergem. Am plătit avansul de ziua Crucii, de ziua Sfantul Efrem si am reusit sa ajungem la el intr-o zi de luni. Copilul l-am lăsat la bunici si a fost foarte bine. In ziua cand am mers la Sfantul o emotie ce nu poate fi descrisă. Spre seara am ajuns la hotel si in acea zi nu prea reușisem sa mancam si am iesit sa cumpărăm cate ceva, desi era foarte târziu. Facand un tur nu am gasit nimic si era foarte supărați si am ajuns la o trecere de pietoni si asteptând sa se faca verde ma gandeam la Sfantul Efrem cel Nou ca ce bine ar fi sa gasim sa luam macar o paine si nici nu am terminat de trecut strada si am gasit un supermarket si am trecut pe lângă el, dar nu-l văzusem prima data si ne-am cumparat tot ce a fost nevoie, desi era aproape de ora închiderii. Efectiv, nu-mi venea să cred ce s-a intamplat, de asta ii spun eu Sfantul Fulger, imediat cum ii ceri ajutorul, te ajuta.
5. Eu am renuntat la serviciu pentru a sta cu cel mic inca un an si eram destul de ganditoare la ce voi face si am inceput sa citesc 40 de zile: acatistul Sf. Efrem cel nou pentru gasirea unui loc de munca si dupa 2 luni de la citirea acatistului am găsit un loc de munca asa cum îmi doream.
Nu renuntati niciodata sa va rugati Bunului Dumnezeu, Maicii Domnului si sfintilor ocrotitori, care mijlocesc intotdeauna la Bunul Dumnezeu pentru ca niciodata Dumnezeu si sfintitii nu ne vor parasi. Stiu ca sunt situatii cand vrem sa renuntam si sa nu mai credem in nimic, dar Dumenzeu toate le da cu un scop: sa ne trezim la realitate si sa nu uitam de EL.