Ioana : L-am cunoscut pe Sfantul Efrem cel Nou acum 3 ani de zile întâmplător…

L-am cunoscut pe Sfantul Efrem cel Nou acum 3 ani de zile întâmplător, auzisem ca la Episcopie se găsesc moastele Sfantului Nectarie, aflasem de el de puțin timp dar îmi doream extrem de mult sa ma închin lui, din păcate nu erau în acel moment, m-am întristat, am intrebat pe un domn de Sfantului Nectarie, mi-a răspuns ca nu sunt în biserica dar ca au alte sfinte moaște printre care și papucul Sfantului Efrem. Sincera sa fiu nu am dat prea multa importanta, m-am închinat și nimic mai mult. Eram bucuroasa ca măcar mi-am găsit o icoana cu Sfantul Nectarie care este și ocrotitorul familiei noastre. Ma închinam Sfantului Efrem doar când ajungeam la Episcopie și se întâmpla rar, e departe de zona în care locuiesc.

Am ajuns în București cu ocazia unei nunti, citeam des minuni făcute de Sfantul Nectarie și asa am aflat de Manastirea Radu Vodă, am ajuns acolo, m-am rugat mult Sfantului meu ocrotitor făcând apoi și o rugaciune catre Sfantul Efrem. În București este și biserica Sfantului Ioan Rusul unde se afla și o maternitate, am ajuns și acolo, am văzut icoana cu Sfantului Efrem și mai jos rugaciunea de multumire catre el.

Am început sa citesc cu atenție și când am ajuns la cuvântul „multumire „cum aveam mâinile împreunate pentru rugaciune pe mana stanga mi-a căzut un strop mare de apa, am ridicat capul crezând ca îmi cade de undeva de sus, dar nu era nimic deasupra mea, am rămas ingandurata, citeam uneori rugaciunea de multumire dar îmi trecea un gând „de ce mulțumesc când nu i-am cerut sa ma ajute”.

Trebuia sa mergem în pelerinaj asa ca am fost la alta parohie pentru a ne înscrie, acolo am văzut o icoana superba cu Sfântul Efrem, e extraordinar de frumoasa, nu am vazut-o pe internet, mi-a intrat în suflet. Noi suntem căsătoriți de 3 ani jumătate, am început de vreo 7 luni sa ne dorim un copil, dar nimic. Caut pe internet un acatist pentru dar de prunci și îl vad pe al Sfantului Efrem dar totuși nu dădeam o asa mare importanta, am citit și o perioada acatistul lui în paralel cu alte acatiste.

De aproximativ o luna în inima mea s.a schimbat ceva mai exact de când am fost din nou la acea biserica unde este icoana și de când am trimis un pomelnic la manastirea Nea Makri din Grecia, am început sa îl iubesc pe acest sfant, sa ma rog cu nădejde, sa cred ca el ne va ajuta sa avem copii, sa simt ca el este aproape de noi și ca ne va ajuta în orice problemă, ca ma aude. M-am rugat ca tatăl meu sa nu mai bea și l-a ajutat, m-am rugat atât lui cat și Sfantului Nectarie și Sfantului Mina ca masina de serviciu a soțului sa se poată repara și ne-au ajutat. Doamne cat de grabnic ajutator este si Sfantul Mina, rugati-va si Lui, ne mângâie sufletul cu bunatatea lor. Sper ca voi fi însărcinată, am avut un vis îl voi povesti la momentul potrivit. Doamne ajuta tuturor. Slava Ție Doamne pentru tot.”