Ioana: Au trecut aproape 6 luni de cand i-am promis Sfantului meu drag Efrem, minunea pe care a facut-o si cu mine netrebnica.

Au trecut aproape 6 luni de cand i-am promis Sfantului meu drag Efrem, minunea pe care a facut-o si cu mine netrebnica. Anul trecut, cam in aceeasi perioada a postului mare, am trecut prin foarte multe multe ispite la biserica la care mergeam. Cele mai mai mari au fost cu duhovnicul pe care il aveam. A fost una dintre cele mai mari tristeti ale sufletului meu. M-am simtit gonita si alungata dintr-un loc care imi era foarte drag sufletului meu. Am cerut ajutorului Sfantului Efrem si al Maicii Domnului. Mentionez ca traiesc in Montreal-Canada. Am hotarat impreuna cu prietena mea din Romania sa mergem in Grecia la Manastiea Sfantului, ea vroia sa ii multumeasca Sfantului Efrem ca a fost vindecata de un cancer de colon (in timpul operatiei doctorii nu gaseau locul unde se afla tumoarea care aparuse in urma RMN-ului). Plecarea era programata in luna septembrie a anului trecut. In luna august, cu 40 zile inaintea calatoriei am inceput sa fact acatistului Sfantului Efrem. A treia noapte Sfantul Efrem mi-a aparut in vis, «era o noapte de joi spre vineri in jurul orei 3 :50, ora Canadei. Era imbracat in rasa neagra , exact asa cum este in sfintele icoane si de statura inalt, m-a luat de mana, si i-a spus femeii cu care eram in vis ca vrea numarul meu de telefon , pentru ca sunt iubirea. M-am intors catre el si i-am spus ca si eu il iubesc din tot sufletul meu (acest vis a venit dupa multa suferinta, in care ma simteam neiubita si neaccepta de cei pe care eu ii iubeam).

M-am trezit din somn in hohote de plans, am scris rapid visul pe o coala de hartie, rugandu-ma la bunul Dumnezeu sa nu fie o inselare. Am simtit ca Sfantul este viu, ca este langa noi, ne iubeste neconditionat, ca toti sfintii sunt la fel. Maicuta Domnului este incredibil de buna si de iubitoare, (ne asteapta numai sa-i cerem ajutorul). Tocmai de aceea trebuie sa avem incredere si nadeje ca bunul Dumnezeu, prin milele lui infinite a lasat acesti mijlocitori minunat. Doamne daca am crede, toate ar fi mult mai usoare. Dupa acest vis, am stiut imediat ca trebuie sa fiu langa Sfantul Efrem pe data de 14 septembrie , de ziua Sfintei Cruci si totodata ziua Sfantului de nastere. Am ajuns langa Sfantul Efrem, exact atunci, ceea ce simti, dragoste Sfantului, faptul ca m-am putut impartasii cu sfintele daruri in casa Sfantului, faptul ca am primit papucelul Sfantului Efrem pentru de al aduce la noua biserica unde m-am hotarat sa merg, nu au fost decat o mare revarsare de iubire venita de la bunul Dumnezeu prin mijlocirea Sfantului. Calatoria a fost minunata, am vizitat foarte multe manastiri din Grecia, si nu incetez sa-i multumesc bunului Dumnezu ca m-a ales pe mine, nevrednica sa traiesc asemenea trairi duhovnicesti si sa imi schimbe inima si viata spre bine. Slava bunului Dumnezeu, Maicii Lui si tututor sfintilor pentru tot. Faca-se voi Lui cu noi cu toti.