Ioana: Asa ca am acceptat sa fac mamografia.

Nu pot sa incep decat prin a da slava Domnului, Maicutei Domnului, Sfantului Efrem cel Nou, Sfantul Ierarh Nectarie, Sfantul Spiridon, Sfantului Ciprian si la toti sfintii deoarece acum un an depistam cancerul la san si acum sunt bine. Totul a inceput de la un control de rutina, la care nu ajungeam daca Sfantuletul nu lucra prin mama care a insistat sa merg cu ea sa facem mamografie. Eu eram contra mamografiei stiind ca este dureroasa si am acceptat sa merg dar sa fac ecografie. Zis si facut. Insa ajunse la centru unde se fac atat mamografia cat si ecografia am fost intampinate de o doamna foarte amabila care ma anunta ca din pacate nu pot face decât mamografie.

Pentru ecografie trebuia sa revin a doua zi, ceea ce eu nu doream deoarece insemna sa ma invoiesc si nu prea imi place sa fac invoiri repetate. I-am prezentat trimiterea de la medic insa au spus ca nu mai au fonduri si ca ma costa procesura respectiva. Poate nu ajungeam nici azi, insa Sfantul a oprit-o pe mama care se interna din sase in sase luni la Ana Asalan pentru investigatii si tratament, insa de data aceasta nu s-a putut interna si trebuia sa verifice dacă mai are chistii depistati de ceva timp la san si asa m-a luat si pe mine.

Asa ca am acceptat sa fac mamografia. La fiecare pas am simtit prezenta Divina. Inainte sa intru la mamograf doamna asistenta mi-a spus ca o doamna nu mai ajunge si am sansa sa fac mamografia cu biletul de trimitere. Am facut mamografia insa cand am primit rezultatul mamei i-a spus ca nu mai are nimic insa mie, fara sa exagerez , ii tremura glasul spunandu-mi ca nu este bine ai trebuie sa ajung la un oncolog urgent.

Am acceptat pe loc situația. Am spus mereu, ca daca nu Il cunosteam pe Dumnezeu poate ca nu reactionam asa.

Din acel moment am simtit o liniste si ma concentram pe ceea ce este de facut. De fiecare data imi spuneam : ok, acum ce este de facut. Si stiam. Ma rugam la Bunul Dumnezeu si Maica Domnului, la Sfantul Efrem cel Nou, Sfantul Ierarh Nectarie fara sa cer multe doar sa se faca voia lor si in mainile lor imi lasam trupul si sufletul si sa faca ce cred ei ca imi este de folos. Nu ceream decat multa iertare de pacate si multumeam si multimesc pentru tot ce imi da.

A doua zi m-am dus la munca, insa nu am spus nimic.Vorbisem cu cumnata mea care mi-a zis sa fac si o sonoelastrografie si aceasa imi spunea daca este cancer sau nu. Am sunat la policlinica Donna, unde am fost programata imediat, iar seara eram la aparat. Domnul doctor cum a pus „bila”pe san si a vazut tumora si a spus exact asa: ca Dumnezeu ma iubeste, insa sa nu mai stau si sa merg sa ma operez cat mai repede. S-a oferit sa ma ajute fara nici un mijloc de interes cu orice informație, cu medici cu orice numai sa iau o decizie repete. Am decis pe loc ca nu am ce sa fac si sa actionez. Mi-a recomandat un medic chirurg oncolog de la IOB, un medic de exceptie.

Depistarea a fost joi, vineri faceam sonoelastrografia si miercuri eram in fata domnului doctor chirurg. Am specificat ca sa vedeti lucrarea Sfantuletului cat de repede m-a ajutat si mijlocirea rugaciuni nu s-a oprit nici in ziua de azi. La chirurgie aveau un loc la sala de operatie vineri insa eu eram in perioada delicata a femeilor si imi era teamă de o hemoragie asa ca domnul doctor m-a programat peste o luna. Am plecat bulversată deoarece stiam ca trebuia să ma operez cat mai repede. Ma rugam si imi ziceam ca Domnul stie de ce. Insa in drum spre casa vorbind cu sora mea la telefon si spunându-i ca sunt programata peste o luna mi-a atras atentia ca am sa fiu in aceeasi situatie și iar nu am sa intru in operatie.

Aici eu nu m-am gandit ai nici domnul doctor ( insa Sfantul s-a gandit ai a vorbit prin sora mea) fapt pentru care m-am intors repede la cabinet si asa vineri m-a programat si am fost operata. Ce minune mai mare decat aceea ca intr-o saptamana sa depistez tumora si sa fie si operata.

Peroada de refacere a fos, conform spuselor domnului doctor,neasteptat de bine, operația s-a inchis frumos fara nici o complicatie. Insa nu mi-au lipsit rugaciunile: acatistul sfantului Mucenic Efrem cel Nou , Sfantului Ierarh Nectarie si Paraclisul Maicii Domnului.

Rugaciunile apropiatilor erau si mai multe, a preotilor de la parohie de la manastiri deoarece fratele meu s-a dus la muntele Athos, la manastirea Sihastria si nici nu mai stiu unde si multumesc si ma rog sa fie binecuvantati. Apoi a urmat o perioada de așteptare a rezultatelor analizelor de la histopatologic urmat de histochimie si analiza SISH. A durat destul de mult insa eram linistita deoarece domnul doctor mi-a spus ca inlaturase tumora si din tesurul de siguranta. Ajunsa la oncologie la Elias initial mi-au spus ca am sa fac radioterapie, insa in urma histochimiei au decis ca trebuie sa fac si citostatice.Insa tot lucratea Domnului a fost deoarece in toata perioada cat au durat analizele eu mi-am reparat dantura deoarece aveam o infecție, intre timp m-a sicanat si o unghie( am verut sa scot un colt si m-am ranit rau) care a stat si ea ceva timp pana s-a reparat. Parintele duhovnic m-a tot indemnat sa merg la domul Pavel Chirila si sa nu fac citostatice.

Insa eu m-am lasat in voia Domnului si exact in ziua in care trebuia sa merg la domnul Pavel am primit rezultatul sub forma finala a histochimiei si trebuia sa o duc la oncologie urgent fapt care a urgentat si inceperea citostaticelor.Mi-am zis ca daca aici am ajuns inseamna ca asta trebuie sa fac.Eram speriata de faptul ca am sa vars dupa sedintele de chimio. insa doamna doctor mi-a promis ca nu si asa a fost. La un moment dat m-a durut rau coloana insa stand in pat am cerut cu voce tare ajutorul Sfanului Efrem cel Nou si Sfantului Ierarh Nectarie si m-am linistit si am adormit. Cu ajutorul Domnului, Maicutei Domnului, Sfantului Efrem cel Nou, Sfantul Ierarh Nectarie am trecut cu bine si peste sedintele de cito si de radioterapie. Acum sunt in perioada de refacere.

Slava Tie Doamne pentru cei de sus si pe Pamant pace, pentru oameni bunavoire!
Slava Tie Doamne pentru sfintii tai mijlocitori, Slava Tie!