Ileana: Am aflat de Sfantul Efrem de la mama, care a fost in vizita in Grecia.

Am aflat de Sfantul Efrem de la mama, care a fost in vizita in Grecia. De atunci am citit viata si acatistul Sfantului, am ramas impresionata de suferintele de care a avut parte. Eu locuiesc in SUA, departe de tara, insa am cu mine ulei sfintit adus de mama mea de la manastirea Sfantului. Acum cativa ani am dat putin din ulei la o prietena care avea o tumora la gat, si ii afecta vorbirea. Am citit acatistul Sfantului si m-am rugat. Dupa ceva timp am aflat ca tumora a disparut, si doar putin mai este afectata limba si vorbirea, sunt convinsa ca sfantul a ajutat-o pe prietena mea.

Impreuna cu multi prieteni, am strans o suma considerabila ca sa ajutam o familie cu 8 copii din Romania, din care unul a avut cancer, iar acum e mai bine dupa tratamente. Familia statea cu chirie, dar erau foarte necajiti. M-am rugat la Sfantul Efrem sa ne ajute cumva sa strangem suma si poate sa cautam un teren si sa construiasca cineva o casuta. Insa nimic nu era sigur, ne gandeam ca poate sa dureze cativa ani pana reusim totul. Dar pentru constructie ar fi trebuit o suma mult mai mare. Insa Sfantul ne-a ajutat altfel, si grupul a gasit o casuta de cumparat, in stare foarte buna, cu gradinia, incat familia a trebuit doar sa se mute, inainte sa inceapa frigul. Si costa exact cat stransesem noi. Suma mare de bani a fost stransa in mai putin de un an, ceea ce nu ar fi fost cu putinta daca sfantul Efrem nu ne-ar fi ajutat.

Eu sunt software developer, si de multe ori am simtit ajutorul Sfantului cand intalneam diferite probleme greu de rezolvat la serviciu. Ii multumesc Sfantului pentru tot ajutorul. Acum ne rugam pentru o prietena de aici care are cancer de gradul III, este destul de speriata, insa i-am dat ulei de la manastirea sfantului, si de atunci e mai increzatoare si are credinta. Face tratament, si Speram, cu ajutorul Sfantului Efrem, ca tumora se va micsora incat sa poate fi operata. Eu sunt convinsa ca sfantul Efrem ii va ajuta si o va intari.