I: Il rog pe Sfantul Efrem sa mă ierte ca a trecut mai mult timp de când trebuia să scriu ceea ce s a intamplat.

Il rog pe Sfantul Efrem sa mă ierte ca a trecut mai mult timp de când trebuia să scriu ceea ce s a intamplat. Fata noastră mare a fost ajutată la examenul de licență de la facultate, în anul următor terminării facultății. Noi ne am supărat foarte tare, pentru că o profesoară nu voia să dea note de trecere la mai mulți studenți, dar cu acatiste la mai mulți sfinți, s a rezolvat. În vara următoare a intrat la examenul de licență și o mare minune s a făcut atunci când am aflat că s-a schimbat metoda de calcul a notei finale, fapt care a ajutat o foarte mult. Tot în același an și-a găsit perechea, și după 1 an și jumătate s a căsătorit.

Ziua nunții a fost chiar de 5 mai, ziua de praznuire a Sfântului. De a lungul timpului am fost ajutați de mulți sfinți, la examene și cu alte prilejuri: Sfantul Fanurie, Sfantului Ioan Rusul, Sfantul Nicolae, Sfantul Gherasim din Kefalonia, Sfinții Arhangheli, Sfânta Matroana de Moscova, Sfantul Apostol Iuda Tadeu, Măicuță Domnului și Sfantul Efrem, ca și mijlocitor. Și Sfantul Nectarie a fost ajutator in tot acest timp. L-am rugat inclusiv să ne ajute cu masina de spălat de rufe, care de câteva ori ne a făcut feste, și mare ne a fost mirarea când ni s a rezolvat problema.

O altă minune de a Sfântului Efrem a fost atunci cand eram plecați în vacanță la Praga și cautam o biserică ortodoxă pentru a merge duminică la slujba. În autobuz s-a urcat lângă noi o doamnă cu 2 copiii si am observat ca vorbea românește. Am intrat in vorba cu ea si ne-a spus ca merge la biserică. Atunci chiar mi-au dat lacrimile, gândindu-mă cat de mult ne-a ajutat Sfantul Efrem, la care ne-am rugat, găsind drumul către biserică. Multe alte minuni a făcut Sfantul cu noi toți, de aceea ii mulțumim și îl rugam sa ne ierte, și să ne ajute in continuare, în viața aceasta pămîntească și în cea urmatoare, fiind mijlocitor pentru noi toți.