Giulia: Binecuvantat sa ii fie numele.

Pentru ca minunat este Dumnezeu intru Sfintii Sai as dori sa dau si eu marturie despre bunatatea nemarginita a acestui ostas al lui Hristos, Care a reprezentat pentru mine, lumina, Invierea si „painea cea de toate zilele”, dupa cum il laud uneori. De ce ii atribui aceasta lauda? Deoarece aceasta lauda este, prin excelenta, atribuita celui care, indurand chinurile martiriului, indurand propria suferinta a dobandit darul de a tamadui prin ranile sale, ranile noastre, ale celor neputiinciosi. Cu adevarat, te-ai facut urmator al lui Hristos, Slavite EFREM, Binecuvanta sluga a Mantuitorului, caci si tu cu „moartea pe moarte ai calcat”!

Sunt eleva in clasa a 12-a si nu pot sa spun ca performantele academice, rezultatele exceptionale la invatatura fac parte din firescul meu. Ma consider o eleva care a fost purtata si a fost intretinuta de Sfantul EFREM cu cele mai bune rezultate, cu cele mai mari rezultate. Sufar de o boala ereditara neurologica, care la varsta de 16 ani si-a atins apogeul. Chiar atunci cand credeam ca parcursul meu prin liceu, posibilitatea de a duce o viata normal s-a spulberat, Sfantul a aparut in viata mea, ajutandu-ma sa ma recuperez, sa ma insanatosesc, sa imi continui studiile cu rezultate foarte bune. Sfantul este un chirurg desavarsit!

Binecuvantat sa ii fie numele ! Am simtit atingerea sa, am simtit mainile sale delicate cum au patruns in carnea mea, in fiinta mea, mi-a retusat malformatiile incat chirurgii mari, profesori universitari ma priveau cu mirare si ma intrebau ce tratament am urmat. Mamei mele ii curgeau lacrimi pe obraz, zilnic, deoarece zi de zi Sfantul adauga o noua binefacere, si ma ridica cu pas mai departe in drumul recuperarii, incat parca dintr-o data realitatea mea s-a schimbat. Nu mai traim in fostul univers, Sfantul a creat, a incapsulat un univers special, doar pentru mine, in care sa ma bucur de viata pe care mi-am droit-o mereu. Cat despre scoala, pot sa spun ca stapanesc unele lucruri dinainte sa le invat, incat profesorii se mira cand imi aud raspunsurile, dar eu cunosc prezenta tainica a Sfantului, lumina sa care ma inconjoara si frumusetea cu care ma binecuvanteaza.

Frumusetea sa nu apartine de aceasta lume, este non-conceptuala, nu se pote define, nu are tipare omenesti. Pentru prima data am simtit frumuseterea vindecarii organismului uman, frumusetea de a te intoarce la starea initiala de sanitate, poate pe care nu am cunoscut-o, avand in vedere ca este o boala ereditara. Insa, de asemenea, si frumusetea care se ascunde in darul invataturii, in care sunt ascunse tainele zidirii intregii lumi.