Gina: Vreau sa vă povestesc si eu minunea mea cu Sfantul Efrem.

Vreau sa vă povestesc si eu minunea mea cu Sfantul Efrem. In urmă cu 6 ani, fiul meu cel mare s-a inbolnavit de depresie severă doar la 16 ani. Am trecut prin multe suferințe, să ai grijă de un copil cu depresie cu încă 3 copii mai mici in vârstă de 10 ani, 4 ani si 2 ani. A fost extrem de greu si de trist. Nu vă pot descrie in cuvinte. Din multe motive ale vieți, nu imi terminasem liceul si la un an după debutul bolii a fiului meu, citeam o carte a Sfantului Paisie Aghioritul, nu scria nici unde in acea carte o povata de a-mi termina studiile dar mi-a venit un gând că trebuie sa merg să imi termin liceul si să fac școala de asistent generalist. Ma gandeam ce o să fac pe viitor cu un copil cu probleme si cu ceilalti.
M-am înscris la liceu in acea peroada am făcut si scoala de șoferi tot pt ami folosi cumva pe viitor la ceva. Cu greu am reușit, dar slavă bunului Dumnezeu că am reușit, acum sunt anul 1 la scoala de asistenti. Dar in urmă cu 2 ani când încă eram la liceu si in școala de șoferi, fiul meu era când la spital, lucram si la o farmacie 4 ore deci eram extrem de obosită si trupeste si sufletește.
Revin in urma cu 2 ani in toată deznădejdea mea mi-am luat un parchet de țigări si am vrut să caut un loc mai puțin circulat să pot fuma, dar mă luase o durere de stomac si cu călduri insuportabile. In apropiere se afla o policlinică si m-am gândit să ajung acolo. In timp ce mă indreptam spre policlinică zăresc un Părinte Calugar cu un brau roșu încins la mijloc care se îndrepta cam in acea direcțiecu a mea. Eu mi-am zis atunci – nu il voi saluta că mă voi simți vinovată după aceeasa mai fumez,așa că am grăbit pasul, Părintele la fel a grăbit pasul, am început să merg si mai repede la fel si Părintele călugăr. Am intrat in policlinică unde era un hol după trebuia să deschid o ușă care avea un geam.
Am intrat pe acea ușă si era o sală de așteptare la capatul săli era o toaletă unde voiam sa intru. Pana să intru la aceea toaletă mi am întors privirea catre ceea ușă cu geam pe care intrasem. Parintele calugar era in fața acelei uși cu privirea tintuita la mine, apoi a plecat. Eram uluita, nu stiu cum sa explic in cuvinte. In sufletul meu am stiut că este Sfantul Efrem pentru că semăna mult, dar totuși imi suneam că poate este un Parinte vânzător cu duhul care ma vazut si a vrut să mă ajute. Nu voiam să cred că însuși Sfantul Efrem era din frică să nu cad in mandrie. Dar acum câteva zile am citit o cărticică cu Sfantul Efrem si mi-am dat si l-am regăsit prin minunile facute si altor persoane. Stiam că Sfantul este foarte grabnic ajutator, dar spre rușinea mea nu stiam viața Sfantului.
Am vazut printre paginile acelei cărți o imagine cu chipul Sfântului care era aproape identică cu Parintele Calugar pe care il vazusem. Bineinteles că nu am mai fumat. M-am gândit mult să spun istorioara mea sau să nu. Dar totuși ar fost păcat sa împărtășesc si cu alte persoane minunea mea. Slava bunului Dumnezeu si pentru toate! Sfantul nostru drag si bun să ne ocrotească si să ne apere mereu