Florin : Minunile din viata noastră au început în momentul în care ca și cuplu proaspăt căsătorit ne-am dorit sa avem un prunc.

Minunile din viata noastră au început în momentul în care ca și cuplu proaspăt căsătorit ne-am dorit sa avem un prunc. Dumnezeu a rânduit ca în momentul în care noi soți am luat aceasta decizie de a aduce pe lume un copil, soția mea a rămas însărcinată imediat. În perioada în care am așteptat sa putem face testul de sarcina, am cautat și citit de pe internet rugăciuni către sfinți dăruitori de prunci, astfel am citit rugăciuni către Sfantul Nectarie, Sfantul Efrem cel Nou, catre Preasfanta Născătoare de Dumnezeu și către Domnul Nostru Iisus Hristos.

Sarcina a evoluat normal, pana în momentul în care la morfologia de semestru I, doctorul ginecolog a observat ca băiețelul nostru avea vezica urinara mărită, artera ombilicala unica, iar ductul venos nu poate fi observat. În situația de fata ni s-a sugerat sa facem dublu testul întrucât exista risca ca băiețelul sa sufere de o boala genetic (Sindrom Down, Eduards sau Patau). Am făcut testul și așteptăm rezultate testului. În tot acest timp am mers la duhovnicul nostru, un om al lui Dumnezeu care ne-a învățat sa ne rugam Sfantului Sava cel Sfințit. Am primit rezultatele testului, iar rezultatele erau neașteptate, risc ridicat de boala genetica, adică 1/50 (risc scăzut ar fi trebuit sa fie > 1/1000). La aflarea acestor vesti, noi soți, eram supărați, demoralizat, iar soția mea plângea mai tot timpul.

Odată cu aflarea rezultatelor trebuia sa mergem la medicul ginecolog, ajunși la medic acesta ne-a informat ca exista șanse ca testul sa fi dat un rezultat eronat, dar cu semnele amintite anterior, trebuie sa facem aminocenteza, pentru ca doar asa putem știi în proportie de 99% dacă copilul are o boala genetica sau nu. Astfel soția mea a fost programata la aminocenteza peste 3 săptămâni si in acelasi timp trebuia sa mergem la un medic pentru un sfat genetic. In aceasta perioada eu cautam pe internet informatii legate de rezultatele testului de mai sus, iar astfel am citit despre o minune pe care Sfantul Efrem cel Nou a facut-o cu un crestin caruia nu ii mai mergea laptopul sa trimita CV-ul pentru a aplica la un job.

Rugandu-se, Sfantului a mijlocit, l-a ajutat sa poata trimita documentul si sa obtina locul de munca. In aceste imprejurari Sfantul Efrem cel Nou a randuit ca sa incep al cunoaste si astfel am descoperit ca el este grabnic ajutator si vindecator al copiilor. Am descoperit astfel viata Sfantului intrucat am inceput sa citesc cartea „Sfântului Efrem MINUNI CU COPII NĂSCUŢI ŞI NENĂSCUŢI”. Am inceput sa ne rugam Sfantului Efrem cel Nou facandu-i acatisul si intre timp am aflat ca avem si in Bucuresti moste ale Sfantului la Manastirea Radu Voda, unde am alergat de graba sa ne rugam. Intre timp am mers sa ne rugam si la Manastirea Ghighiu, la icoana Maici Domnului Sirianca. Au trecut cele 3 saptamani si ajungem in ziua in care urma ca sotia mea sa faca amiocenteza. Fiind pe holurile spitalului si asteptand ca medicul sa recolteze lichid amiotic pentru test, in tot acest timp m-am rugat Sfantului Efrem si Maicii Domnului sa fie alaturi de sotia si pruncul meu nenascut. A doua minune pe care Dumnezeu a randuit sa o faca cu noi marii pacatosi a fost ca recipientele necesare testului de laborator au fost ridicate de catre o fata cu fata senina si un tanar inalt, este tot ce imi amintesc ca si trasaturi fizice, insa am stiut in momentul acela ca Maica Domnului si Sfantul Efrem, intruchipati fiind de catre cei doi tineri au mijlocit in fata lui Dumnezeu pentru noi pacatosi.