Florentina: L-am cunoscut pe Sfantul Efrem acum cativa ani, cand dupa ce i-am citit viata si minunile m-am simtit foarte apropiata de el.

L-am cunoscut pe Sfantul Efrem acum cativa ani, cand dupa ce i-am citit viata si minunile m-am simtit foarte apropiata de el. Cand am ramas insarcinata prima data medicul a descoperit la 6 luni un polip pe placenta ce trebuia smuls. M-am rugat Sfantului si Maicii Domnului si am promis ca daca ma ajuta o sa ii pun numele lui. Cand am urcat pe masa pentru interventie, medicul a descoperit ca polipul se uscase si cazuse. Fetita se numeste Maria Efremia.

Alta data am luat un medicament ce stiam ca da dureri mari de stomac fara pansamentul gastric. In mijlocul noptii m-am trezit cu dureri groaznice de stomac. Pentru ca nu mai stiam ce sa fac si durerea nu ceda deloc, am luat o carticica unde erau acatistele si paraclisul Sfantului si mi-am pus-o pe stomac si in putin timp durerea a cedat si am putut doarmi.

Si cu cea de-a doua sarcina am primit ajutor de la sfinti. Cand eram insarcinata in 3 luni, la analizele de rutina medicul a descoperit ca am numarul de trombocite foarte mic ceea ce putea provoca hemoragie masiva. Medicii imi recomandau avortul pentru ca suspectau ca as avea leucemie. Cu ajutorul Sfantului Efrem al Maicii Domnului, Sfantului Nectarie si Sfantului Spiridon s-a pus diagnosticul de purpura trombocitopenica imuna si cu ajutorul tratamentului am ajuns la 8 luni de sarcina si peste putin timp sunt programata la cezariana.

Bineinteles ca am multe frici legate de operatie si de sanatatea mea si a copilului dar stiu ca Maica Domnului, Sfantul Efrem, Sfantul Nectarie si Sfantul Spiridon sunt langa noi si ne ocrotesc. Sanatate tuturor si sfintii sa va ocroteasca.”