Florentina: Aveam de multi ani (minim 4-5) in casa icoana Sfantului Dar nu stiam cine este..

Aveam de multi ani (minim 4-5) in casa icoana Sfantului Dar nu stiam cine este, in 2020 am citit o carticica despre acest Sfant si am ramas uimita si rusinata ca nu l-am “bagat in seama “, am inceput să ii citesc rugaciunile. Intr-o seara de vara de august, dupa o plimbare la mare. La intoarcere spre casa nu mai pornea scooterul. 40 minute se tot chinuia sotul meu sa faca ceva dar nu pornea. Deja era trecut de 12 noaptea unde locuim nu ajungea nici un mijloc (tren sau bus) nu aveam multi prieteni pe care i-am fii putut suna sa vina sa ne ia, pe cine am sunat era in dificultatea nu se putea.
M-am rugat la Sfantul Efrem sa faca o minune sa ne ajute, pun mana sa il pornesc eu, minune a pornit din senin si va zic ca am fugit repede spre casa si o data ajunsi acasa nu ne-a mai pornit scooterul niciodata. Sunt prea pacatoasa sa imi fie ascultate dar aici am simtit ajutorul si protectia să ajungem cu bine un drum de 25 km noaptea.
Si o alta marturie. In ianuarie am avut de facut o calatorie in conditiile actuale nu stiam dc e bine sau nu să plecam. Cu rugaciunile si binecuvatare de la duhovnic hotaram plecarea dupa masa de pranz deci la ora 13. Avem 2 pisici si una scapa afara de obicei se intoarce repede , mai ales ca era ianuarie si erau -2 afara. Am stat să asteptam să se intoarca dar nimic, eram ingrijorata dar si preocupata ca poate e semn de la Dumnezeu să nu ne punem la drum. Din cauza restrictiilor trebuia sa ajungem la destinatie pana in ora 11 noaptea, daca nu plecam pana la ora 5 nu am mai fii plecat, pisica tot nu venea sotul o cauta cu mancare cu tot ce de obicei functiona. Incep să ma rog la Sfantul Efrem sa citesc Paraclisul si la final am zis asa : “Sf.inte Efrem daca e bine să mergem ajuta-ma să gasesc pisica si să plecam linistiti.” Era ceasul 5 fara un sfert , ies afara si la prima strigare pisica iese de undeva (20 metri de casa) , o lasam in casa linistita si plecam la drum cu curaj si incredere si ne-am intors cu bine.
Si cand am avut nevoie de locuinta si cautam o casa in chirie, nu am cerut ceva specific dar ziceam rugaciunea pentru cautarea de locuinta. Acum constant are tot ceeea ce imi doream, ne era frica ca trebuie sa dam deposit multe luni in avans, sa nu fie suma mare chiria , sa fie spazioasa, gradina pentru animale si multa natura verde in zona . Este mai mult decat am putut visa stateam la
Hotel cand cautam chirie si era ultima zi si nu stiam daca sa prelungesc sau nu cu o zi inainte prin cunoscuti aflam de aceasta casa si ne-am mutat direct.
Proprietar om foarte bun, intelegator ca am animale, nu a cerut depozit si 2-3 saptamani din partea lui sa vedem cum e casa si daca ne place facem acte dupa. Slava Tie Doamne pentru Sfintii pe care ni I-ai dat! Multumim Sfinte Efrem ca esti atat de aproape de mine pacatoasa!