Fam. Ilie: Astăzi este o zi mare.

Astăzi este o zi mare. Ziua în care Dumnezeu a hotărât să se nască un mare Sfânt, Sfântul Efrem cel Nou. Sfântul care a mijlocit prin rugăciune adevărată pentru îngerașul nostru care suferă de hipoacuzie (surditate profundă). Am crezut că lumea s-a sfârșit, că noi suntem cei mai nefericiți și nimic nu ne va aduce înapoi pe calea credinței atunci când am aflat diagnosticul celui mai așteptat copil (zămislit după 10 ani de plâns, credință, speranță, rugăciune). Nu știu dacă vom putea vreodată mulțumi lui Dumnezeu pentru dragostea ce ne-o poartă, pentru Lucrul Său prin oameni și prin Sfinți și pentru că binecuvântat să fim părinții unei mari minuni de băiat: Nicolas Ioasaf- 5 ani. La varsta de 2 ani și 2 luni, cât timp trăise intr-o lume aparte, fără să audă nici un sunet, nici măcar vocea mamei a fost operat pentru prima dată la urechea dreapta, beneficiind de un implant cohlear ce avea ca în timp să îi redea o fărâmă de auz (sunete metalice pe care creierașul lui trebuia să le traducă în timp) din cauza anesteziei au apărut complicații și aveam să îl țin pe brațe aproape fără suflare doar rugăciunea mea de mamă suferindă către Sfântul Efrem, Maica Domnului și Bunul Dumnezeu a făcut să se producă o altă mare minune, după însăși zămislirea lui.

A fost salvat la timp de o Doamnă Doctor ce schimba tura (5 ore o sumedenie de medici incercau să îl readucă la noi) de fapt era Sfântul Efrem, pe care îl rugasem cu atâtea lacrimi să mi-l de-a innapoi chiar și surd). Sfântul a mijlocit in rugăciune pentru noi și după operație, in drumul lung al reabilitării lui audio-verbale, al recuperării lui și până în prezent căci la o distanță de 1 an și jumătate de la prima intervenție, în iunie 2016, viața noastră, de fapt a puiului nostru era iar în mâinile Divinității. A urmat a doua operație la urechea stângă, unde complicațiile au fost și mai mari. Alături de Sfântul Luca al Crimeii, ajutorul Maicii Domnului și a Sfântului Efrem am reușit din nou să biruim , să pătimim și să înțelegem cât suntem de iubiți de Bunul Dumnezeu.

De data aceasta, am fost binecuvântată să îl „întâlnesc în stare de trezie” pe marele Sfânt Efrem, venind să mă ajute să îmi salvez copilul. Nu toți pot înțelege aceste lucruri, de aceea scriu aici pe pagina Sfântului. Sfântul Efrem este și va rămâne salvatorul copilului meu ,mijlocitorul lui în tămăduirea lui, căci astăzi la aproape 3 ani de la prima intervenție este un copil ce vorbește toată ziua (chiar dacă în spatele urechilor sub părul încrețit are două mari procesoare de sunet) dornic să cunoască tot ce îl înconjoară și ce a pierdut până la tămăduire și care merge regulat la Biserică pentru a mulțumi lui Dumnezeu, Maicii Domnului, Sfântului Luca al Crimeii, Sfântului Ioan Rusul, tuturor sfinților și Marelui Sfânt Efrem cel Nou. Ne rugăm să rămânem statornici in rugăciune și să merităm iubirea divină ca și până acum. Așa să ne Ajute Dumnezeu!