Elena: Sfantul Efrem cel Nou de la Nea Makri e un Sfant despre care auzisem in mod ocazional in ultimii 5 ani.

Doamne, ajuta! Sfantul Efrem cel Nou de la Nea Makri e un Sfant despre care auzisem in mod ocazional in ultimii 5 ani. L-am ignorat insa cu usurinta, deoarece ma gandeam ca doar aveam deja multi alti Sfinti ocrotitori pe care ii cinsteam personal in familie! Chiar nutream ceva indoieli cu privire la existenta sa reala si la descoperirea sa in vedenie Maicii starete Macaria de la manastirea Nea Makri din Attica. Vara trecuta, am avut cateva ore la dispozitie sa ma plimb prin centrul Bucurestiului. Asa am ajuns sa poposesc pentru pentru intaia oara la Manastirea Radu Voda, unde am descoperit si m-am inchinat la icoana Sfantului Efrem si la sfintele sale moaste. La plecare, m-am oprit la magazinul bisericesc si mi-am cumparat doua carticele cu viata, minunile, acatistul si paraclisele Sfantului. In drum spre casa am citit foarte miscata despre viata si patimele Sfantului Mucenic, precum si marturiile multor crestini care au primit ajutorul sau.

Viata si-a reluat cursul firesc si l-am lasat pe Sfant sa se odihneasca. Abia dupa vreo 10 luni m-am gandit sa citesc si eu cate o rugaciune catre Sfantul Efrem pentru gasirea unui loc de munca. In cateva saptamani am fost solicitata pentru un interviu si am primit imediat un post foarte bine platit si pe specializarea mea, la mai putin de 24 de ore de la expirarea contractului de munca anterior. Maica Domnului si Sfantul Efrem cel Nou nu m-au lasat sa ma ingrijorez in privinta gasirii unui nou loc de munca. Dupa doua saptamani mi s-a oferit un al doilea post, ceea ce mi-a permis sa pot alege cea mai buna oferta din cele doua primite. Nici acum nu pot crede ca am primit acest dar chiar de ziua mea, in conditiile in care nu depusesem un efort prea mare in afara de pregatirea unor aplicatii si a catorva intrebari pentru interviu. Doar am citit cateva rugaciuni catre Sfantul cand am avut ceva timp la dispozitie si mi-am adus aminte ca ar fi bine sa fac acest lucru.

Sfantul Mucenic a lucrat frumos in viata mea si, desi nu merit ajutorul sau nepretuit, nu pot decat sa ma bucur si sa-l cinstesc in continuare. Voi continua sa-i cer ajutorul si in alte aspecte din viata de familie si profesionala. Acum cred cu adevarat ca Sfantul Efrem cel Nou poate mijloci pentru toti cei care au nevoie de indrumarea sa pentru a face alegerile bune in viata.