Elena: Am sa marturisesc una dintre cele mai importante minuni ale Sfantului Efrem cel Nou in viata mea.

Se intampla acum 2 ani. Ma aflam intr o perioada destul de zbuciumata: eram in facultate si tocmai imi daduse demisia de la locul de munca. Acasa, atmosfera era foarte stresanta iar eu eram incredibil de deznadajduita. Imi doream de mult timp sa ajung singura la o anume manastire destul de izolata insa imi era tare frica sa plec la drum singura, nu reuseam sa gasesc nici o informatie referitoare la drumul pana acolo si ma gandeam la toate lucrurile rele care se pot intampla.

Insa, a 3 zi dupa ce mi-am dat demisia, am reusit sa fac rost de numarul de contact al manastirii si m-am decis cu 3 ore inainte sa plece trenul din gara sa plec la manastire. Si am plecat! Si ma incercau numeroase sentimente: cele mai multe de teama. Si in toate cele 12 ore cu trenul ma rugam la Sfantul Efrem si Maica Domnului si la Domnul Iisus Hristos sa imi dea putere sa ajung la finalul drumului.

Insa cand am coborat din tren si apoi si microbuz si m-am vazut singura intre munti, am inceput sa plang de teama si imediat cum m-am rugat la Sfantul Efrem, am gasit o masina care m-a dus aproape de manastire. Din pacate, mai erau inca 7 km de mers pe jos pe drum de padure. Iar eu, iarasi m-am deznadajduit, insa m-am inchinat si m-am rugat si am plecat la drum. Nici 5 minute nu au trecut, caci un parinte impreuna cu familia lui numeroasa m-au primit cu ei in masina si m-au condus pana la manastire. Si acel drum cu parintele m-a invatat foarte multe lucruri.

Dumnezeu a asezat ca acel parinte sa fie prieten cu parintele meu duhovnic si sa-mi devina model de urmat in cele ce inseamna familia crestina. Tot ajutorul Sfantului l am primit si la intoarcere, cand un alt parinte si familia lui, m-au ajutat sa ajung la gara.
Am fost o fricoasa toata viata, dar acea calatorie mi-a aratat cu adevarat ca nu esti niciodata singur atat timp cat Il ai pe Dumnezeu. Si cel mai important, Sfintii stau langa noi mereu si oricat de singuri ni se pare ca suntem pe lumea asta, daca am vedea cati prieteni sfinti avem, nu am mai fi deznadajduiti si depresivi nici o clipa in viata noastra.