Elena: O alta minune a Sfântului , trăită de noi și pe care vreau sa o las aici pentru întărirea celor care au nevoie și ca semn de mulțumire pentru ajutor. Efremia a început grădinița.

O alta minune a Sfântului , trăită de noi și pe care vreau sa o las aici pentru întărirea celor care au nevoie și ca semn de mulțumire pentru ajutor. Efremia a început grădinița. Adaptarea a fost grea și urata . A plâns mult și eu am suferit mult . Nu eram în stare sa fac nimic ,deși îmi făcusem planuri peste planuri cu ce pot face când ea o sa meargă la grădiniță, iar eu o sa am timp liber .

Pe 14 septembrie , pe când eram într-o stare urata, de tristețe și deznădejde, mi-a venit în gând sa ii cer ajutorul Sfântului. Am umplut candela cu ulei, am șters icoanele, am aprins candela și mi-am pus în căști sa ascult acatistul Sfântului, după ce am strâns la piept icoana Lui și a Măicuței Domnului și i-am rugat sa o liniștească pe Efremia și sa o ajute sa se acomodeze mai ușor.

La ora 13 am mers sa o iau și m-a întâmpinat doamna educatoare cu un zâmbet larg , spunandu-mi ca de la ora 11:00 nu a mai plâns și ca a fost foarte vesela de atunci . Tot la ora 11:00 am aprins și eu candela .

Mulțumesc sfinte Efrem cel Noua pentru grija pe care ne-o porți, pentru bunătatea pe care ne-o arăți și pentru ca întotdeauna ne asculți! Slava Cerului cu toți Sfinții!