E: Vreau să mărturisesc ajutorul primit prin mijlocirea Preasfintei Născătoare de Dumnezeu și a Sfântului Părinte Efrem cel Nou.

Vreau să mărturisesc ajutorul primit prin mijlocirea Preasfintei Născătoare de Dumnezeu și a Sfântului Părinte Efrem cel Nou. Aflându-ne la munte și dorind să vedem împrejurimile, pentru a ajunge la un punct de unde să admirăm mai bine peisajul, am coborât prin pădure pe un drum neasfaltat. Totul a decurs bine, până la momentul întoarcerii, când nu am mai reușit să urcăm, deoarece mașina derapa. Am făcut mai multe încercări, însă în zadar. Mașina refuza să urce, rămânând blocați acolo.

Amintindu-mi că Sfântul Efrem cel Nou mi-a fost alături în nenumărate situații de cumpănă, i-am cerut ajutorul, știind că doar astfel, cu ajutor de Sus, vom putea urca. Chiar și așa, după mai multe încercări, tot nu am reușit. Nu am deznădăjduit, fiind conștientă că trebuie să dau dovadă și de răbdare în necazuri, nu doar să aștept ca rezolvarea problemei să vină numaidecât.

Rugându-mă Sfântului Efrem, mi-au venit în gând cuvintele Sfântului Paisie Aghioritul, care spunea că atunci când avem nevoie, Maica Domnului ne răspunde îndată la rugăciune. Ca o paranteză, aș vrea să spun că de mult îmi doresc și mă rog să am mai multă evlavie și iubire pentru Maica Domnului. Am nădăjduit cu toată inima în aceste cuvinte ale Sfântului Paisie, zicând:

„Preafericită Maria, Maica lui Dumnezeu, dacă Părintele Paisie spune astfel, înseamnă că așa este. Vino degrabă și ajută-ne, că singuri nu putem trece peste acest obstacol!”, făcând și o făgăduință. Mare mi-a fost bucuria, când la următoarea încercare mașina nu a mai derapat, reușind să ieșim la loc sigur.

Mulțumesc pentru toate, Doamne! Deși nu sunt vrednică ca Tu să-Ți pleci urechea la ruga mea, deși nu sunt vrednică de iubirea și răbdarea Ta, Tu nu mă părăsești. Slavă și laudă Bunului Dumnezeu, Maicii Sale, Sfântului Efrem cel Nou, Cuviosului David din Evvia și tuturor Sfinților!

Că milostiv și iubitor de oameni Dumnezeu ești, și Ție slavă înălțăm, Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin!