Diana: Ma rog Sfantului Efrem sa ajute pe toata lumea si sa se roage neincetat lui Dumnezeu pentru noi toti.

Doamne ajuta! In primul rand vreau sa le multumesc lui Dumnezeu, Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu, Sfintilor Pantelimon, Cosma si Damian de la Roma, Ioan Rusul, Ioan cel Nou de la Suceava si bineinteles Sfantului Efrem cel Nou. Numele meu este Diana si sunt in Italia de aproape 6 ani. Cand am ajuns la Roma nu-l cunosteam pe Sfantul Efrem. Am aflat de el de la preotul de aici. Initial nu m-a atras deloc ideea de a-l cunoaste, desi in biserica avem o icoana a Sfantului si de cate ori ma inchinam la ea imi dadea incredere ca Sfantul ma aude si ca se roaga Domnului pentru mine.
Anul acesta, pe 12 iulie, ziua cand se praznuieste Prodromita, prietenii mei au decis sa mearga la Episcopia Romana de la Roma dar eu trebuia sa muncesc. La episcopie se afla o particica din moastele Sfantului Efrem asa ca mi-a venit gandul sa-i cer Sfantului sa ma ajute sa merg si eu cu ei. La o ora cca, m-au sunat de la servici si mi-au spus ca nu mai e nevoie sa merg de dimineata caci trebuie sa muncesc de noapte. Ajunsa la Episcopie m-am apropiat de racla si de icoana Sfantului si aveam sentimentul ca Sfantul ma astepta de mult. Rugandu-ma i-am cerut sa fie protectorul si prietenul meu. Ca raspuns Sfantul Efrem a lasat o mireasma foarte puternica.
Cu cateva saptamani inainte am descoperit un nodul destul de mare la san. Nu ma durea asa ca nu i-am dat importanta, auzisem ca dupa 30 de ani este ceva aproape normal pentru o femeie. Ulterior am aflat ca defapt nodulii cancerosi nu sunt durerosi, sunt duri si bine fixati. Atunci am intrat in panica. Era luna august, luna concediilor aici si ca sa ma linistesc am luat cartea cu minunile contemporane ale Sfantului Efrem care s-a deschis chiar la pagina in care o femeie spunea ca a fost vindecata de cancer la san. Am luat asta ca pe un semn si am inceput sa fac acatistul si paraclisul Sfantului, m-am uns cu un amestec de miruri de la Sfantul Efrem, Sfantul Ioan Rusul si Gradina Ghetsimani si cu ulei de la Sfantul Maslu. Intre timp m-am rugat si Sfintilor mai sus amintiti. In aproximativ o luna nodulul a disparut. De atunci Sfantul m-a ajutat si in alte situatii. Cand il chem in rugaciune simt liniste si mangaiere sufleteasca. O data citind cartea cu minunile lui, i-am reamintit dorinta de a-mi fi calauza duhovniceasca si sa mijloceasca mereu la Dumnezeu pentru mine si pentru toti cunoscutii mei. Aproape toata ziua am fost urmarita de o mireasma placuta.
Slava lui Dumnezeu pentru ca ni l-a facut cunoscut. Ma rog Sfantului Efrem sa ajute pe toata lumea si sa se roage neincetat lui Dumnezeu pentru noi toti.