Any: Desi ieri am vrut sa marturisesc o alta minune a Sfantului Efrem fiind praznicul Lui, revin astazi.

Desi ieri am vrut sa marturisesc o alta minune a Sfantului Efrem fiind praznicul Lui, revin astazi. Dragul meu Sfantul Efrem cel Nou este in inima mea de circa 10 ani cind am fost in Grecia la moastele lui. De atunci am avut multe minuni pe care le-am marturisit intr-o carte. In vinerea Mare am plecat la schitul Vovidenia -Neamt pentru a sarbatorii Sfintele Paşti. Cand sa plecam din fata blocului, aparatul de radio nu functiona deloc, am apasat pe toate butoanele, nimic, sotul credea ca este de la satelit, dar nu era, dupa 45 km de parcurs am oprit masina intr-o parcare. Sotul a demontat antena si a repus-o la loc, nu a pornit radioul, apoi a scos borna de la baterie, a lasat putin si a remontat-o la loc, aparatul nimic (ca si cum nu avea curent, mort era ).

Bine inteles eram amindoi cu nervii la pamint, cand de parcurs circa vreo 320 km. Sotul se plimba prin parcare, iar eu in masina fiind iau iconita Sfantul Efrem care este in masina la loc de cinste si ridic mainile in sus cu icoana in mina si spun tare :

Sfantul Mare Mucenice Efrem, tu esti mare facator de minuni, esti grabnic ajutator, fulger ajutator te implor vino in ajutorul meu si repara acest radio, tu ai reparat atatea calculatoare, telefoane ajuta-ma si pe mine pacatoasa sa mearga acest radio.

Am sarutat picioarele Sfantului Efrem din iconita si iar am strigat catre el ajuta-ma, te implor, iar am sarutat iconita (picioarele ) si am inchinat de 3 ori cu iconita radioul .

Vine soțul, porneste motorul si in clipa aceea porneste si radio , incredibil! Sotul nu stia ce am facut eu in masina, a ramas incremenit cind i-am spus ! Pentru unii care vor citi, nu vor fi impresionati, dar sa mergi sute de kilometri, fara o stire fara o melodie, nu-i usor, apoi doream sa oprim la un Service.

Credinta si dragostea mea pentru Sfantul Efrem a INVINS si pentru aceasta ii multumesc de mii de ori . Bucura-te Mare Mucenice Efrem,noule facator de minuni ! Slavă lui Dumnezeu pentru toate