Daniela : „Doresc sa aduc si eu marturie despre felul minunat in care Sfantul Efrem cel Nou.. „

Doresc sa aduc si eu marturie despre felul minunat in care Sfantul Efrem cel nou a lucrat in viata mea. Eram in vara anului 2013 in vacanta in Romania si eram intr-o mare apasare sufleteasca din pricina faptului caci abia incheiasem o relatie de 4 ani de zile cu un baiat bun dealtfel dar care tot amana si evita subiectul casatorie eu avand 28 de ani iar el fiind cu 2 ani mai tanar decat mine si ne mai voind sa mai traiesc asa. La indrumarea parintelui meu duhovnic intr-o zi am luat hotararea: ori ne casatorim ori ne despartim ori traim in curatie pentru ca in mine ardea dorinta de a ma impartasi cu Sfintele Taine iar la un an si ceva de comun acord ne-am despartit in pace (el la inceput nu prea ma intelegea iar eu ii explicam de fiecare data cu rabdare nu stia de ce pina atunci sa putut sa traim asa iar acun nu se mai poate).

Vara acelui an imediat dupa despartire mergand in orasul meu natal la Biserica Sfantul Sava de la Buzau am primit Icoana si o carticica galbena cu acatistele Sfantului Efrem cel Nou pe care nu-l cunoscusem pina atunci. Nu imi amintesc cum si cit m-am rugat atunci Sfantului in durerea mea, imi amintesc caci cam tot in acele zile am fost si la mormantul parintelui Arsenie Boca iar dupa ce m-am intors in Italia la o iesire cu tinerii organizata de parintele nostru duhovnic din parohia din care facem parte am cunoscut un suflet minunat despre care la inceput i-am spus Domnului caci nu-l merit caci e prea bun pentru mine si dupa o prietenie frumoasa care a durat un an de zile in care ambii ne-am spovedit si Impartasit si am mers duminica de duminica la Sfanta Biserica ne-am casatorit bineinteles alegandu-l pe Sfantul Efrem ca protector al noii noastre familii.

La aproape un an de la casatoria noastra sa organizat in parohia noastra un pelerinaj la moastele sfintilor din Grecia printre care si ale sfantul Efrem si bineinteles caci am fost printre primii care ne-am inscris iar ajungand acolo am trait zile si clipe de neuitat Ajunsi la biserica cu moastele Sfantului s-a facut acatistul Sfantului si ne-am rugat la Sfantul sa ne ocroteasca si sa ne ajute sa dobandim un copilas pe care sa il ocroteasca si sa ne ajute sa il crestem in frica si dragostea Lui Dumnezeu fagaduindu-i caci ii vom pune copilului numele Sfantului Efrem. Am plins ne-am rugat ne-am bucurat am sarutat Sfintele moaste am simtit sa lasam fiecare cate un mic dar la Sfantul si am plecat. La nici 20 min de mers cu autocarul am simtit ca mi se face rau si m-am dus repede in fata la parinte spunindu-i sa il roage pe sofer sa opreasca caci ma simteam rau. Da dragii mei acesta a fost primul simtom al faptului ca eram insarcinata si pe care l-am luat ca pe un semn de la Sfantul.

In autocar toti murmurau si spuneau Sfantul Efrem, Sfantul Efrem. Intorcandu-ne acasa am facut analizele care ulterior mi-au confirmat minunea. Minunea care este un baietel nascut pe 20 ianuarie si care peste o saptamana va fi increstinat si va primi numele Sfantului Mare Mucenic Efrem. Doresc sa evidentiez prin marturisirea mea 3 lucruri: Ajutorul primit de la Sfantul atat la intemeierea familiei cit si la minunea de copil pe care Domnul ni la Daruit pentru rugaciunile Sfantului, ajutorul primit de la Sfantul parinte Arsenie Boca si faptul caci dupa o adolescenta zbuciumata si traita in pacat prin pocainta Domnul ne da sansa prin pocainta oricand sa punem punct si sa o luam de la capat incepand o viata noua.din negru ca taciunele ne face albi precum e crinul. Dar cum spune parintele nostru apele innainte sa se linisteasca trebuie mai intii sa se tulbure. Va doresc tuturor care va aflati cumva in situatia mea sa aveti curajul si increderea sa lasati pe Domnul sau pe Sfintii Lui sa va aleaga sotul sau sotia caci noi nu stim ce alegem iar cind renuntam la pacat pentru a ne impartasi cu Sfintele Taine ale Lui Hristos Domnul ne va darui daruri nepretuite care nu se pot cumpara cu bani. Domnul nu ramane niciodata dator. Slava Domnului caci nu ma lasat sa ma marit cind si cu cine am vrut eu caci cine stie cum eram nelinistea este un semn ca nu esti pe calea buna. Abia atunci cind am vazut caci eu merg din greseala in greseala am zis: Doamne alege tu Fie voia Ta. Iar voia Domnului pentru noi este binele nostru suprem. Amin