Daniela: Am aflat de Sfântul Efrem cel Nou..

Am aflat de Sfântul Efrem cel Nou, acum 8 ani, de la starețul Mănăstirii Zosin, din Botoșani. Pe-atunci însărcinată pentru prima dată și dorind să fie totul bine cu copilul meu, citeam aproape zilnic din acatistul Sfântului Efrem cel Nou. Pe când aveam 38 de săptămâni de sarcină, doctorița ce îmi monitoriza sarcina, îmi spune liniștită că ea urmează să plece în concediu și că mă va lăsa în grija unei colege cu care voi naște. Cred că reacția mea de uimire, chiar de teamă ( fiind primul copil și că urmează să nasc cu o doctoriță pe care nu o cunosc și care nu mi-a monitorizat sarcina ) a surprins-o.. Nu știu ce mi-a făcut la control. Însă cu o siguranță îmi spune să îmi pregătesc bagajul că până diseară sigur voi naște.

Eram mută de uimire și emoționată. Nu mă așteptam să nasc atunci! Am fost internată în acea seara, să nasc natural. Eram în perfuzii și mi se făceau injecții pentru dilatare. Am intrat în travaliu și am început să am dureri groaznice, însă copilul meu nu era pregătit să iasă… Nu era intors cu căpșorul spre canalul de naștere. Și cu toate că era foarte riscant, doamna doctor voia să nasc natural. Nu mai mâncasem de 24 de ore și nici nu am putut să inchid un ochi. Eram istovită de durere, epuizată din cauza oboselii și parcă fără putere din cauză că nu mâncasem. În starea în care eram, nu mă simțeam în stare să nasc natural.

Și am început să citesc acatistul Sfântului Efrem cel Nou și-l rugam cu toată inima să îi dea cuget bun doamnei doctor, să facă alegerile cele mai bune pentru copilașul meu. Pentru ca el să se nască sănătos!. De mine parcă nici nu îmi mai păsa. Nu trece mult și vine repede doamna doctor foarte hotărâtă: „Îți voi face cezariana! În urma perfuziilor și injecțiilor nu ai dilatație deloc! ” Acum am un băiețel de 7 ani jumatate, sănătos și îi mulțumesc Sfântului Efrem cel Nou că i-a dat cuget bun doamnei doctor.

Atunci când am aflat de Sfântul Efrem cel Nou și am început să citesc acatistul, am simțit în camera mea miros puternic de mir, a persistat ceva zile (nu îmi mai amintesc exact numărul, maxim 3 zile, parcă.. ) am crezut că mi se pare și parcă l-am ignorat.. din păcate. La câteva zile, prietena mea, căruia îi dăruisem o carte și ei cu minunile Sfântului Efrem cel Nou, îmi povestește (cu jumătate de gură )că, simte un miros de mir de cateva zile bune în camera ei și nu știe de unde vine… Cred că abia atunci am conștientizat că nu mi s-a părut.. Că Sfântul și- a făcut prezența în camera mea și a prietenei mele. Bucură-te Sfinte Efrem, pururea fericite!