Daniel: Dar ne-am rugat Sfantului pe tot parcursul sarcinii și am născut cu ușurință un băiețel frumos și sănătos care ne umple fiecare clipa de bucurie!

Dorim sa-i mulțumim Sfantului Efrem cel Nou pentru ajutorul și grija pe care ne-o poarta neîncetat dar mai ales pentru minunea din viata noastră, un baietel de 20 de luni care îi poartă numele. Efrem ne-a fost dăruit de Dumnezeu după 10 ani de căsnicie în care încercasem multe tratamente pentru a rămâne însărcinata și nici unul nu dădea rezultat. Într-un moment când nu mai aveam nici o speranța și eram aproape de a cădea in deznădejde, am aflat de Sfântul Efrem de la o prietena și tot atunci am primit in dar de la alți prieteni o icoana și Acatistul Sfantului. L-am făcut împreună cu soțul iar apoi am decis sa mergem în pelerinaj la Mănăstirea Sfântului. Am ajuns la Nea Makri in zi de hram și ne-am rugat fierbinte Sfântului sa mijloceasca pentru a rămâne însărcinată. La întoarcere, după o luna, am aflat ca vom avea un copil. Bucuria s-a amestecat cu frica pentru ca înainte de aceasta sarcina pierdusem una. Dar ne-am rugat Sfantului pe tot parcursul sarcinii și am născut cu ușurință un băiețel frumos și sănătos care ne umple fiecare clipa de bucurie!

Nu avem cuvinte pentru a mulțumi Sfantului pentru ajutorul dat și încurajăm fiecare familie care întâmpină dificultăți în a avea un copil a se ruga cu stăruință Sfântului. De altfel, Sfantul ne-a mai ajutat și in alte dați cu luarea unui concurs și găsirea unui loc de munca într-un domeniu în care știam ca sunt puține șanse fiind străini și unde era nevoie de o minune! Dar Sfântul Efrem continua sa facă minuni în viata noastră și ne dovedește de fiecare data ca atunci când îl chemam cu sinceritate și cu inima deschisa el ne vine în ajutor. Slava lui Dumnezeu pentru toate!