Dana: Sfinte Efrem esti prietenul meu și iti mulțumesc pentru tot ajutorul tău neprețuit!

Cuvintele sunt prea mici și ele nu pot să măsoare câtă bucurie aduc în viețile noastre minunile săvârșite de sfinții lui Dumnezeu, zi de zi , ceas de ceas. Multe din acestea noi nici macar nu le recunoaștem. Ne -am obișnuit cu purtarea de grijă a Tatalui nostru ceresc, așa încât nu vedem, că la orice pas El ne vegheaza și ne salvează de la rău. Sfantul Efrem mi -a fost grabnic ajutător, de multe ori, doar dacă am început să ii cititesc acatistul, am simțit o liniște interioara, ca și cum problema mea i-aș fi aruncat -o lui.

El a făcut să înceteze durerea , pentru mine sau pentru ai mei, a făcut ca tot ce părea ceva greu sau grav , să dispară sau să se transforme în ceva ușor de purtat sau de rezolvat. Nu aș stii , să explic toate acestea, decât prin purtarea de grija a lui Dumnezeu și a celor pe care ii trimite mereu în apărarea noastră. Nu disperați, rugați-vă neîncetat, căci Dumnezeu si Maica Domnului ne iubesc și ne așteaptă să le cerem ajutorul. Iar Sfintii care au vietuit ales pe pamant, izvoare de minuni revarsa asupra noastră si pot să marturisesc aici, că eu le -am simțit pe deplin ajutorul.

Sunt multe minuni, una imi stăruie în minte, acum mulți ani veneam cu o dacie, de la o manastire, pe un drum cu gheață și polei., cineva din sens contrar a făcut o depășire interzisă, nu s-au pus frâne, eu eram in dreapta cu paraclisul Maicii Domnului pe genunchi, soțul meu a oprit dupa ce trecusem milimetric pe lângă masina din față, tot ce am văzut era troița lângă care ne-am oprit și atunci am stiut, că Ea, Imparateasa Luminii a fost cu noi in mașina și ne a salvat.

Erau niște oameni pe la poarta, isi faceau cruce,soțul meu, care nu era așa întărit in credință pe atunci, a avut și el o revelație, era trezirea aceea din noi oamenii cand realizam, că minunat este Dumnezeu!

Sfinte Efrem esti prietenul meu și iti mulțumesc pentru tot ajutorul tău neprețuit! Slavă Ție, Doamne, slavă Ție!