Dan: Erau și alte complicații importante (pe lângă problema banilor) pe care trebuia să le rezolv.

Mă numesc Dan T. și, aflându-mă la studii în Marea Britanie, ca urmare a unor complicații era să rămân pentru doua luni fără bani de studii (studiile fiind plătite de anumite firme și instituții din Marea Britanie). Erau și alte complicații importante (pe lângă problema banilor) pe care trebuia să le rezolv. Urma să am o întâlnire prin internet (datorită pandemiei de coronavirus / COVID-19 nu prea se fac convorbiri în persoană) cu îndrumătorul meu de studii ca să discutăm situația – mă temeam că urma să fie o discuție dificilă, în contradictoriu, cu posibile consecințe nefaste pentru viitorul meu, dacă nu chiar foarte nefaste.
În seara de înaintea întâlnirii cu îndrumătorul meu de studii, am citit Paraclisul Maicii Domnului si Acatistul Sfintei Parascheva de la Iași. În ziua următoare, înaintea discuției (care a avut loc după-amiază), am mai citit Paraclisul Sfântului Nectarie de la Eghina și Paraclisul Sfântului Efrem cel Nou din Nea Makri. În dimineața zilei în care a avut loc discuția, i-am mai rugat să mă ajute pe Domnul Nostru Iisus Hristos, pe Preasfânta Fecioară și Născătoare de Dumnezeu Maria, pe Sfântul Ioan Botezătorul, pe Sfântul Apostol Andrei, pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, pe Sfinții Împărați Constantin și Elena cei Întocmai cu Apostolii, pe Sfântul Proroc și Rege David (citisem ce spune Sfânta Cuvioasă Maică Pelaghia din Rusia, anume că acest Sfântul Proroc David ajută ca oamenii să aibă față de tine o atitudine binevoitoare) , pe Sfântul Apostol Pavel, pe Fericitul Augustin, pe Sfinții Arhangheli Mihail si Gavriil, pe Sfânta Priscila, pe Sfântul Ierarh Nicolae al Japoniei cel Întocmai cu Apostolii, pe Sfinții pomeniți și nepomeniți în sinaxar ai zilei – Sfinții Mucenici Fotie, Anichit, Pamfil şi Capiton și Sfântul Palamon, pe toți sfinții și pe toate puterile cerești și pe sfântul meu înger păzitor. De asemenea, în seara precedentă mă rugasem și Sfintei Xenia din Sankt Petersburg, Sfântului Haralambie, Sfântului Ierarh Nicolae și Sfântului Haralambie și, dacă îmi amintesc bine, Sfinților Mucenici Boris și Gleb și, puțin mai înainte, Sfântului Sofronie Saharov de la Essex.
(De asemenea, după cum se știe, în Paraclisul Sfântului Nectarie sunt incluse și niște rugăciuni către Sfântul Ierarh Spiridon al Trimitundei, Sfântul Gherasim, Sfântul Crispus (cel menționat în Faptele Apostolilor), Sfântul Ierarh Dionisie din Zakynthos.)
Discuția cu îndrumătorul meu de studii a decurs mult mai bine decât mă așteptam, chiar pe un ton prietenos și binevoitor. Mi-a spus ca mi s-a aprobat un fond suplimentar de două mii de lire și alte câteva înlesniri semnificative și, cred, foarte importante, în privința complicațiilor de care eu mă temusem. Poate ca nu pare „senzațional” ce am scris dar pentru mine situația era disperată din punctul de vedere al banilor și avea si puteau fi și alte lucruri rele din cauza complicațiilor pe care le-am menționat mai sus. Mă rog să mă ierte Sfinții dacă este vreunul căruia m-am rugat și, deși m-au ajutat, nu i-am pomenit.
Îmi cer iertare dacă unor oameni li se va părea că am pomenit prea mulți Sfinți, însă mi se pare nedrept ca Sfinții să mă ajute iar eu să nu îi pomenesc. Îi mulțumesc Lui Dumnezeu, îi mulțumesc Maicii Domnului și le mulțumesc Sfântului Ioan Botezătorul, Sfântului Efrem celui Nou și tuturor Sfinților și sfintelor Puteri Cerești cărora m-am rugat (de multe ori, în situații dificile, m-am rugat mai multor sfinți, nu doar unuia singur).