Cristina: Mi-ar placea sa ajung in Grecia…

Vreau sa povestesc o traire deosebita, vreau s-o impartasesc si altora si stiu ca aici va emotiona.

De ceva vreme doresc sa-mi gasesc un Sfant protector, un sfant prieten, confident, ”grabnic ajutator”. E greu deoarece nu vreau sa-I supar. Ma gandesc….o, de-as sti ce Sfant ar trebui “sa investesc”…i-as studia viata pamanteana, as studia despre el, as cumpara o icoana pe care as pune-o intr-un loc special din casa. Doar ganduri… .Fac o paranteza: la inceputul lunii mai, era o discutie in cancelaria scolii mele, asa discutii cum sunt unde exista multe femei, se ajunge la subiectul rugaciuni, subiect sensibil pentru unii.

Eu zic: mi-ar placea sa ajung in Grecia, sa pasesc prin locuri prin care au vietuit Sfantul Nectarie, Sfantul Efrem cel Nou. Am intalnit priviri intrebatoare, am abandonat subiectul. A trecut o vreme, cineva mi-a daruit niste carti de rugaciuni, mai mici, mai groase, unele le aveam, dar mi-am zis ca voi darui si eu din dubluri. O colega (a avut copilul la mine in clasa) imi face cadou o icoana, imi zice ca-I sfintita. Ma uit la ea, nu cunosc pe cine infatiseaza, imi zic o fi vreun calugar grec, cred ca mi-a dat-o pe cea pe care n-o voia (colega sfintise si inramase vreo 10). Aduc icoana acasa, o pun in camera in care nu sta nimeni. A trecut si asta.

9 august 2014

O zi de sambata,sotul meu vrea sa se odihneasca, il las sa doarma, plec in alta camera, frunzaresc niste carti, pana la urma ma hotarasc la “Minunile Sfantului Nectarie”, citesc o pagina, doua, noua, ajung la o pagina in josul careia scria cu creionul „25 minute”. Ma gandesc ca peste 25 de minute se va intampla o minune. Ma uit la ceas:16.00 Zambesc neincrezator, nu sunt eu demna de minuni. Merg pana la bucatarie sa verific aragazul, sa nu se intample o altfel “de minune”.E ok cuptorul.

Revin la lectura. Schimb cartea, citesc unde se deschide, minuni, o multime de oameni ce si-au gasit mangaiere prin mijlocirea Sfintilor. Ma uit pe coperta cartii: o imagine necunoscuta mie. Privesc icoana de pe peretele din fata mea, ma apropii sa privesc mai bine, e identica. O caldura imi navaleste trupul si inima. Ma uit la ceas:16.25. Asta e minunea mea: Sfantul protector al familiei mele este Sfantul Efrem cel Nou. Am primit ajutor in a-mi stabili protectorul.

Aceeasi seara, ma culc, adorm fericita. Deodata, nu stiu vis ,inchipuire, aievea imi aud urechile: ”Pune icoana in bucatarie, acolo petreci mai mult timp.M-am executat in secunda urmatoare.Azi, 26 august 2014 citeam acatistul Sfantului, erau niste cuvinte despre impartasirea cu ceilalti si mi-a aparut in fata, nu vreau sa explic mai multe, aceasta sectiune a forumului. Despre aceasta intamplare am povestit catorva personae, cele mai multe s-au emotionat, altele nu stiu.

Sper sa fi fost coerenta in povestire.

Am 37 de ani, o sarcina pierduta si stiu ca voi avea copii.Imi doresc sa am cel putin un copil, cum va vrea D-zeu,dar stiu ca de va fi baiat se va numi Efrem.