Claudia: Pe Sfantul Efrem cel Nou l-am cunoscut in anul 2011.

Numele meu este Claudia. Pe Sfantul Efrem cel Nou l-am cunoscut in anul 2011. Ma aflam intr-o excursie cu colegii de liceu la manastirile din Moldova. Intamplarea face ca la manastirea Neamt, am primit de la o doamna acatistul Sfantul Efrem cel Nou. Eram multi tineri acolo, dar doamna a venit si mi-a dat acatistul in mana. Initial i-am multumit, am intrebat-o daca trebuie sa platesc ceva, insa mi-a zambit si a spus nu. Apoi i-am aratat unei prietene ce am primit si ulterior am iesit afara din manastire sa o intreb pe doamna de ce mi-a dat mie carticica, insa era de negasit. M-am gandit ca probabil are ceva probleme, sau pe cineva bolnav in familie si poate daca o sa ma rog si eu o va ajuta. Am ajuns acasa, am citit de vreo 3 ori acatistul dar nu ma apropiam deloc de acest Sfant.

Am pus carticica bine, iar 4 ani mai tarziu mi-am amintit de Sfantul Efrem cel Nou. Studenta fiind m-am rugat sa ma ajute sa trec cu bine examenele si m-a ajutat intotdeauna.
Cel mai binecuvantat si mare ajutor l-am avut in toamna anului 2018. Invatam pentru examenul de rezidentiat, iar prietenul meu cu care am avut o relatie de 4 ani a luat decizia de a ne desparti cu exact 3 saptamani inainte de marele examen.

Am suferit enorm, enorm, incercam sa ma adun, sa ma concentrez pe ceea ce aveam de facut dar nu reuseam, asa ca m-am apucat sa ma rog Sfantul Efrem cel Nou in fiecare seara sa faca ceea ce crede ca e mai bine pentru mine, dar sa nu ma lase sa pic acuma la finalul studilor. Citeam acatistul si ma uitam la icoana, mi se parea ca Sfantul ma privea cu un chip milos, ca ii era mila de mine ca trec prin asa ceva si ma refer la despartire, dar… icoana imi trimitea sentimentul ca asa a trebuit sa se intample si ca viata mea se va schimba, iar asta este cea mai buna decizie luata.

Sfantil Efrem imi trimitea senzatia ca trebuie sa fiu puternica si lucrurile se vor aseza, desi imi doream pe atunci enorm de mult sa se intoarca baiatul respectiv inapoi. Examenul l-am luat, acuma sunt in rezidentiat, baiatul m-a cautat dupa aproximativ 3 luni sa ne impacam, insa am fost puternica si pentru prima data i-am spus nu.

Sfantul Efrem m-a ajutat sa ma reintalnesc cu baiatul pe care de fapt am ajuns la concluzia ca il iubesc si ca l-am iubit mereu. Este vorba de un baiat pe care l-am cunoscut in liceu si de care sunt indragostita si in ziua de astazi. Ideea e ca si el a avut o serie de experiente neplacute in dragoste si ii vine greu sa se implice in ceva serios. Asa ca, m-am gandit si hotarat ca sa las totul in mainile Sfantului Efrem, sa nu-l mai caut, sa nu i mai scriu, pentru ca tot timpul eu initiam conversatiile.

M-am apucat sa citesc acatistul si paraclisul Sfantului Efrem cel Nou, impreuna cu rugaciunea pentru casatorie timp de 40 de zile. Deocamdata am doar 13-14 zile, baiatul nu a dat nici un semn, insa nadajduiesc ca Sfantul ma va ajuta sa fiu alaturi de cel pe care il iubesc si ne va binecuvanta cu casatorie si copii.

Sper din tot sufletul meu sa ma ajute sa ma casatoresc cu acest baiat. Nu stiu daca se va implini cererea mea, dar stiu ca Dumnezeu prin sfintii Sai nu va lasa dragostea mea neimpartasita si ma va ajuta. O sa revin cu marturie si o sa va povestesc daca minunea de a fi cu acest baiat s-a implinit sau nu. O zi frumoasa.